Centelles tanca un criador de gossos il·legal

L'Ajuntament pren mesures després de rebre diverses denúncies per les deplorables condicions en què es trobaven els animals.

Redacció osona.com
04 de maig del 2010
576_1272969397mastins
576_1272969397mastins
Durant aquesta setmana es retiraran aquests gossos de la finca. Foto: Amics dels Animals Balenyà i Seva

L'Ajuntament de Centelles ha confirmat aquest dimarts que durant aquesta setmana es tancarà un criador il·legal de mastins del Pirineu situat a uns terrenys particulars del municipi. Segons fonts municipals, per part de l'Ajuntament hi ha un expedient obert al propietari del terreny conforme ha de tancar l'activitat.

A través de la protectora de Vic, en un parell de dies es procedirà a retirar els 14 gossos que fins ara malvivien en un tancat d'uralites i filferros que es troba prop de la hípica Puigsagordi, a la carretera de Sant Feliu de Codines.

Des de l'any 2008, la presidenta de l'associació Veu Animal, Laura Bartolomé, ha denunciat aquesta situació a Seprona de Vic i a l'Ajuntament de Centelles pel lamentable estat en que es trobaven els animals.

En un primer moment, l'alcalde de Centelles Miquel Arisa va respondre, segons la presidenta de Veu Animal, explicant que "en aquest senyor se li han denegat diversos permisos per edificar des fa dos anys". Segons Bartolomé, els animals "es trobaven en un estat lamentable, molts d'ells amb tumors i morien allà mateix als ulls fins i tot de nens que passen per aquell tram".

D'altra banda, Seprona de Vic va denunciar fa dies aquesta situació a l'Ajuntament de Centelles i al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Ara, el consistori centellenc ha actuat després de portar el tema al Consell Comarcal. A través de la protectora de Vic es retiraran els 14 gossos, la meitat d'ells cadells, abans de dijous 6 de maig.

- Bloc denunciant
- Veu Animal
Arxivat a