Manlleu celebra la diada de Sant Jordi amb un munt d’actes

La rumba elèctrica del grup Sotazero, un dels atractius del programa.

Redacció osona.com
20 d'abril del 2010
Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí.
Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí. | Adrià Costa

Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa

El proper divendres, 23 d’abril, els manlleuencssortiran al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi. Durant tot el dia, la plaça Fra Bernadí serà el focus d’atenció, amb la celebració de la Fira de Sant Jordi, que aquest any arriba a la 48a edició, en què hi haurà les tradicionals parades de venda de llibres i de roses, i a més també hi haurà moltes altres activitats lúdiques, culturals i festives.

AGENDA D'ACTIVITATS
DIADA DE SANT JORDI, 23 D'ABRIL

Tot el dia: 48 edició Fira del Llibre i de les Flors

De 10.00 h a 13.00 h: Mata-segells commemoratiu "Manlleu Ciutat Geganterra 2010”

11.00 h: Contes a la Ràdio. Lectura de contes a càrrec dels alumnes de l’Escola Puig-Agut de Manlleu.

12.00 h: Actuació de l'Escola de Dansa de Moià; Exhibició de Balls de Saló a càrrec de Lluís Vall. Coreografies de l’Institut Antoni Pous de Manlleu.

12.30 h: Preestrena del musical Off-Broadway presenta ...One Mary Popins (Claqué Infantil); High School Musical (Jazz Infantil i Juvenil); Oliver (Interpretació i Cançó Infantil); Chicago (Jazz i Interpretació juvenil i adult); La Botiga dels Horrors (Interpretació juvenil); Puttin on the Ritz (Claqué Juvenil i Adult). A càrrec dels alumnes de l'escola de Teatre i Comèdia Musical, amb números de Claqué, Jazz de Musical, Interpretació.

17.00 h: Els gegants de Manlleu ens acompanyen... els dibuixem?

17.00 h: Contes a la Ràdio. Lectura de contes a càrrec dels alumnes de les escoles El Carme Vedruna i Casals Gràcia de Manlleu.

18.15 h: Lliurament dels premis del 6è concurs de dibuix Manga de Manlleu.

18.30 h: Concurs Kame-Hames i simultàniament fins a les 7, lliurament dels obsequis i fotografies dels participants de la concentració Cosplay.

19.00 h: Pilar dels Nyerros de la Plana.

19.00 h: Audició de Sardanes amb la cobla Genisenca.

22.00 h: Concert Diada de Sant Jordi dels Músics a la Cova
Lloc: Casal Cívic Frederica Montseny (Av. Puigmal, 137-139).

-------------
El grup barceloní Sotazero actua a Manlleu

Al Casal Cívic a partir de les 10 del vespre

El proper divendres, 23 d’abril, a partir de les 10 del vespre, al Casal Cívic Frederica Montseny, es portarà terme el vuitè concert organitzat pels joves músics de La Cova. L’activitat s’inclou dins el programa d’actes que s’està portant a terme a Manlleu amb motiu de la Diada de Sant Jordi i en el marc de la Setmana PIC.

Enguany aquest concert comptarà amb la participació dels grups manlleuencs Spirite Mile, 9.32, Disease, Ressaka Ska i del grup de rumba barceloní Sotazero. Format per set músics d'influències diverses que conflueixen en l'estil que anomenen "La rumba elèctrica", Sotazero té un so fresc i directe, festiu i contundent que fa moure.

Durant les darreres dues gires han realitzat més de cent cinquanta concerts arreu dels Països catalans, compartint cartell amb el bo i millor de la música d’aquí.

A més, durant el 2009 Sotazero va iniciar la seva gira europea amb una vintena de concerts per Itàlia, Andorra i Portugal, participant a grans festivals i guanyant guardons com el premi del públic del 2009 en el Castel Raniero Folk Festival, amb més de dos mil vots.

Sotazero ha tocat a les principals sales, escenaris i festivals del país com l’Acampada Jove 08 i 09, el fesTOUR en totes les seves edicions, a més de festivals internacionals com el Festival de Música Independent M.E.I. (Faenza), el Festival EastinWest (Milà), o el Matese Friend Festival (Bojano).

Sotazero té dos discos al mercat (Llestos al 2007, Electric Rumba al 2009) i va ser pioner en oferir simultàniament la seva música a les botigues i gratuïtament a la xarxa (amb més de cinquanta mil descàrregues).

Actualment Sotazero està immers en la seva tercera gira que els portarà de nou per tot el país i per Europa amb el nou espectacle “la rumba elèctrica”, més viu, més festiu, més enèrgic, més elèctric, més rumba.