El Fòrum de Debats busca l’entrellat de les matemàtiques

Xerrada amb Claudi Alsina, un personatge amb una trajectòria impressionant.

Redacció osona.com
15 d'abril del 2010

El Fòrum de Debats inicia la programació d'aquest trimestre amb una conferència titulada "Les Matemàtiques de la nostra vida" que anirà a càrrec de Claudi Alsina, catedràtic de Matemàtiques de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. La xerrada tindrà lloc el divendres, 16 d'abril, a les 8 del vespre, al Museu de l'Art de la Pell de Vic i anirà seguida de col•loqui. Serà presentat pel periodista Quico Sallés.

Claudi Alsina, doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (1978), va cursar una part dels seus estudis a la Universitat de Massachusetts als Estats Units i sempre ha tingut la preocupació de saber transmetre amb claredat, passió, sentit de l'humor ... els coneixements matemàtics dels quals és un gran coneixedor. Ha fet recerca sobre temes molt diversos com les equacions funcionals, la lògica difusa i la geometria i l'arquitectura però s'ha especialitzat, sobretot, en la didàctica de les Matemàtiques i l'obra de Gaudí. Entre el 2002-03 va ser director general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Individualment o en col•laboració ha publicat unes 200 publicacions científiques, 64 llibres, centenars d'articles i ha participat en una quantitat ingent de congressos, conferències, cursos, etc.  Algunes de les seves obres han estat traduïdes a diverses llengües i també ha exercit de professor en Universitats d'Estats Units i el Canadà, entre altres països.

Dos dels seus llibres divulgatius que més èxit han tingut són “Vitaminas matemáticas” i “El club de la hipotenusa” (anècdotes sobre la història de les Matemàtiques).

Per fer-se una idea del seu impressionant currículum és aconsellable consultar el seu complet web: http://www.upc.es/ea-smi/personal/claudi.

Arxivat a