L'Àngel Inversor posa en contacte idees i capital

Redacció osona.com
15 d'abril del 2010
L'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) de l’Ajuntament de Vic ha presentat la Jornada de l’Àngel Inversor a la Sala Coll i Bardolet a l’edifici el Sucre.  La roda de premsa ha anat a càrrec de Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, i Albert Font, assessor estratègic empresarial de l’ImpeVic. 

L’Àngel Inversor és una iniciativa dirigida a emprenedors i inversors amb la voluntat de fomentar l’injecció de capital a nous projectes, sota l’assessorament de VicEmprèn - l’àrea de  l’ImpeVic que treballa per donar les eines necessàries des l’àmbit tècnic, estratègic, fiscal i financer, als emprenedors i per tal que aquests puguin desenvolupar el seu projecte-.

Tal com ha explicat Josep Burgaya, el principal objectiu de l’Àngel Inversor és “posar en relació projectes nous amb entitats financeres o societats de capital risc per tal que trobin el seu finançament” i ha afegit que des de l’administració, en aquest cas des de l’Ajuntament de Vic, “hem de promoure el coneixement i la innovació a la nostra ciutat i comarca ajudant als emprenedors a formar part del teixit empresarial”.

La jornada tindrà lloc el dimecres, 21 d’abril, a través de dues sessions programades a les 12:00 h i a les 16:00h.  En la primera sessió, 10 emprenedors tindran set minuts cadascun per presentar amb precisió les seves idees davant de possibles àngels inversors, simulant el mètode “elevator speech”.

Pel que fa la segona sessió, seran 20 els minuts que tindran sis emprenedors per defensar, en aquest cas, la rendibilitat de la seva idea davant de possibles àngels inversors, que tan en una sessió com en l’altra “procedeixen de la banca però també d’empreses privades i inversors”, ha explicat Albert Font. Aquesta darrera sessió es desenvoluparà a porta tancada.

Font ha recordat que un inversor “pot ser-ho a partir de 1.000 euros” i ha afegit que “la crisi també propicia l’estalvi, la qual cosa fa que hi hagi persones que ara estiguin disposades a fer inversions productives” .

Finalment, Burgaya ha remarcat que “és una gran notícia que hi hagi emprenedors amb la voluntat de tirar endavant  nous plantejaments innovadors en èpoques de crisi” i ha assegurat que aquestes inversions i projectes “són pa per demà” i “generaran nova activitat econòmica”.

Els 16 projectes que es presentaran en aquesta primera Jornada han estat auditats per VicEmprèn. Arran de la bona acceptació que ha tingut la iniciativa, s’ha obert un nou període d’inscripcions per una segona Jornada que és previst portar a terme al mes de setembre.

Els emprenedors que vulguin trobar inversor pel seu projecte ho poden fer a través del web.

- Anar al web d'Angel Inversor
Arxivat a