«Amb les drogues, tu tens la resposta»

El Voltreganès activa un programa de prevenció davant de situacions de risc.

Redacció osona.com
06 d'abril del 2010

Aquesta setmana es posa en marxa a Sant Hipòlit una nova edició del programa d’activitats de prevenció adreçat a la població jove: “Amb les drogues tu tens la resposta. Informa-te’n abans d’actuar”. D’aquesta manera el Voltreganès aposta per la programació d’activitats com tallers, xerrades, espectacles, torneig esportiu i una exposició amb l’objectiu d’informar i promoure actituds responsables dels joves davant de situacions de risc.

Un any més el tema de la prevenció de riscos pren protagonisme al Voltreganès i ho fa a través del programa “Amb les Drogues tu tens la resposta, Informa-te’n abans d’actuar”. Un projecte que en la seva cinquena edició segueix apostant per un seguit d’activitats que evoquen a la reflexió i al debat sobre aquest tema. El programa va adreçat a la població jove i diversifica les activitats en funció del públic diana a qui va adreçat, joves adolescents, joves adults, pares i mares, educadors etc.

Enguany el programa acull l’exposició "I tu de què vas ?", que se centra en la prevenció de les drogodependències entre els joves de 12 a 16 anys, i que serà inaugurada pels alcaldes de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà el proper 9 d’abril a les 19:00 h. L’exposició, ubicada al Punt-Às (el Punt d’informació juvenil de Sant Hipòlit) es podrà visitar fins el dia 21 d’abril.

Un dels plats forts de l’edició d’enguany serà la xerrada que farà Pedro Garcia Aguado el dia 7 d’abril a l’IES del Voltreganès. Aguado, actualment protagonista del programa de Cuatro “Hermano Mayor”, ha escrit dos llibres ““Mañana lo dejo” i “Dejarlo es posible”, on explica els seus problemes amb les adicions en la seva etapa de jugador professional d’elit de Waterpolo.

Un taller de formació adreçat al professorat, un d’adreçat a pares i mares, un per educadors de lleure, entrenadors i professorat, un taller d’hàbits saludables de cuina, un torneig de basquet 3x3, un espectacle de dansa i un de clown conformen un programa d’activitats que s’allargarà fins al 30 d’abril.

Cal remarcar que aquest programa, és fruit del treball de coordinació entre els diferents agents educatius, de la salut, i socials locals dels dos municipis, així com del suport i assessorament de les tècniques del programa DRAC del Consell Comarcal. Aquest projecte també rep el suport de la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de Joventut.

Amb aquesta intervenció, els ajuntaments de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà, aposten per fer arribar la informació a tots i totes les joves però des de una vessant lúdica i pràctica ja que són formats més atractius i facilita la implicació dels mateixos participants.

- Programació d’activitats