Josep Culí, candidat de les JERC al Parlament

El jove de Sant Pere de Torelló va ser escollit per la federació de la Catalunya Central.

Redacció osona.com
31 de març del 2010
La trobada de la federació de les JERC-Catalunya Central a Igualada, on hi va participar Joan Puigcercós. Josep Culí és el quart començant per l'esquerra.
La trobada de la federació de les JERC-Catalunya Central a Igualada, on hi va participar Joan Puigcercós. Josep Culí és el quart començant per l'esquerra. | JERC

La trobada de la federació de les JERC-Catalunya Central a Igualada, on hi va participar Joan Puigcercós. Josep Culí és el quart començant per l'esquerra. Foto: JERC

Josep Culí, de Sant Pere de Torelló, ha estat ratificat en el marc de la Conferència Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) com el candidat al Parlament de Catalunya per la Federació Regional de la Catalunya Central.

A Igualada, ciutat on han celebrat la conferència aquest cap de setmana, han aprovat també per unanimitat el programa electoral i la resta de candidats de l’organització que aniran a les llistes d’Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor. En el programa s’hi inclou la convocatòria d’un referèndum vinculant d’autodeterminació, l’impuls de la participació juvenil a través dels consells locals de joventut, fixar l’edat legal per votar als 16 anys i afrontar la crisi econòmica des de l’esquerra, entre d’altres.

En la trobada, Pere Aragonès, actual diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, i Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya –tots dos de les JERC-, han explicat la feina feta en els diferents àmbits d’actuació. Aragonès ha destacat l’aprovació de la Llei de consultes populars per via de referèndum i Villalbí les polítiques de joventut reivindicades per les JERC des de fa molts anys i que s’han aplicat al Principat en aquesta legislatura.

Joan Puigcercós ha reivindicat el paper de les JERC i ha recordat que el país “avança”, perquè si bé fins ara un referèndum d’autodeterminació era utòpic, amb el pas d’Esquerra pel Govern de la Generalitat i d’haver sacsejat els bastiments de l’autonomisme, ara un referèndum d’autodeterminació és utòpic però a la vegada possible. Puigcercós ha dirigit unes paraules a Montilla per la manera com enfoca “la demagògia que fan alguns moviments marginals de caire xenòfob”. El president dels republicans ha estat clar quan ha dit que “la manera de combatre la xenofòbia és fent polítiques socials i oposar-se a les retallades de Zapatero, com per exemple, la retallada del 65% del Fons d’Immigració, un fons que, per cert, va proposar Esquerra”. Puigcercós ha interpel•lat Montilla a enfrontar-se a Zapatero.

Finalment, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, i Xavier Vendrell, cap de campanya d’Esquerra, han dirigit unes paraules als assistents i la Conferència Nacional ha acabat amb el cant dels Segadors.