ERC i CiU mostren les seves discrepàncies sobre la llei de vegueries

Artur Mas i Joan Ridao visiten el Mercat del Ram.

Redacció osona.com
29 de març del 2010
Artur Mas, aquest dissabte a la plaça Major de Vic.
Artur Mas, aquest dissabte a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa

Artur Mas, aquest dissabte a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, considera que el debat sobre les vegueries no és ara mateix un tema prioritari per a Catalunya. “Parlar de vegueries vol dir confrontar els territoris” ha dit, fet que considera que va quedar palès aquest divendres amb el debat al Parlament.

“La gent té la sensació que les vegueries vol dir més administració, que significa papers, més tràmits, més empleats públics i a la llarga més impostos”, ha afegit. “Això ens cal ara com a país? Jo dic clarament no”, ha constatat Mas, qui ha enumerat altres qüestions com l'economia, els serveis socials o les infraestructures. Ho ha dit aquest dissabte al migdia en una visita al Mercat del Ram de Vic.

La resposta per part d’ERC ha vingut ràpid i des del mateix entorn. En una visita al Mercat del Ram de Vic, el secretari general d'Esquerra Joan Ridao ha dit que Mas “ha tornat a fer una exhibició d'obstruccionisme”. “Les legislatures duren quatre anys i no tres com CiU voldria”, ha afegit per després constatar que dins el Govern “farem la feina fins l'últim dia”.

NOTA DE PREMSA
ERC OSONA
Critica l'exhibició d'obstruccionisme de CiU

Ridao, que avui diumenge ha visitat el Mercat del Ram de Vic acompanyat del diputat d'Esquerra al Parlament, Josep Maria Freixanet; el candidat a l’alcaldia de Vic i regidor d’Afers Socials i Ciutadania, Joan López; la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer; i el president d'Esquerra Osona, Carles Sanuy, també s'ha referit a les declaracions del president de CiU, Artur Mas, que ahir va considerar que “ara no tocava” tractar el debat de les vegueries. “CiU ha tornat a fer una exhibició d'obstruccionisme i ha demostrat que manté una actitud de posar pals a les rodes sistemàticament”, un fet que “contrasta amb l’actitud col•laboracionista que tenen els nacionalistes a Madrid”.

En aquest context, Ridao els ha recordat que “les legislatures duren quatre anys i no tres com CiU voldria’”i ha assegurat que el Govern català “farà la feina que cal fer fins l’últim dia” a diferència de CiU, que “és especialista en fixar el llistó alt i després, quan la resta ens despistem, hi passa per sota”, com va passar amb l’Estatut.
 

Joan Ridao, acompanyat per Gràcia Ferrer, Joan López i Carles Sanuy, aquest diumenge a Vic. Foto: Adrià Costa 
Arxivat a