Vic estrena l'Orfeó

L’església dels Trinitaris s’ha restaurat i s’ha convertit en un espai polivalent.

Més de 300 persones assisteixen a la inauguració de L’Orfeó
Més de 300 persones assisteixen a la inauguració de L’Orfeó | Pere Tordera
Redacció osona.com
29 de març del 2010

Més de 300 persones assisteixen a la inauguració de L’Orfeó. Foto: Ajuntament de Vic

El nou espai de l’Orfeó és un nou equipament de la ciutat que acollirà les activitats del Vicjove i també les de l’Orfeó Vigatà. Alhora, també serà un espai al servei de la cultura de la ciutat i que recupera un edifici que forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat. L’Orfeó es va inaugurar dissabte, dia 27 de maig, al vespre. Més de 300 persones varen assistir a la inauguració.

La inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, la presidenta de l’Orfeó Vigatà, Mercè Jansana, la regidora de Joves, Gràcia Ferrer, i el regidor de Cultura, Xavier Solà. Després dels parlaments oficials hi va haver una petita actuació de les seccions de l’Orfeó Vigatà: el cor infantil l’Espurna, el cor d’adults i el grup de teatre. Per part del Vicjove, varen actuar els Brutal Breakers, amb una demostració de break dance, i el cantautor “La iaia”.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va expressar la seva satisfacció “per la posada en funcionament del nou espai i la reforma que s’hi ha fet” i va destacar que és el primer projecte que s’inaugura que s’ha dut a terme amb l’aportació de Fondo Estatal de Inversión Local. Vila d’Abadal va destacar que  va veure  convenient que l’Ajuntament de Vic adquirís l’edifici i n’executés la reforma, com a president de la Fundació Casa Caritat. També va reconèixer que encara queda pendent una segona fase per tal de millorar l’acústica i altres aspectes relacionats amb l’escenografia.

La regidora de Joves, Gràcia Ferrer, es va mostrar molt contenta pel nou espai per a joves, “una llarga reivindicació dels joves de la ciutat.

El regidor de Cultura, Xavier Solà, va destacar aspectes de la reforma arquitectònica, que ha restaurat la coberta, i alhora ha modernitzat els serveis generals i millorat els interiors.

La presidenta de l’Orfeó Vigatà, Mercè Jansana, es va adreçar als socis i integrants de l’Orfeó per tal que es “facin  seu el nou espai” i també va agrair la tasca de la remodelació a l’Ajuntament de Vic i als arquitectes responsables de l’obra.

L’espai de l’Orfeó,  restaurat, està situat al principi del carrer de Sant Pere, a l’antiga església dels Trinitaris i que fou el convent i església de Santa Margarida, de monges agustinianes. És una nau amb capelles laterals i creuer coronat per una volta de cúpula. L’edifici ha estat utilitzat en les tres darreres dècades com a auditori de l’Orfeó Vigatà, per a representacions teatrals de petit format, així com la interpretació dels Pastorets de manera permanent per part del grup de teatre de l’Orfeó Vigatà.

El mal estat de conservació feia molt difícil que es pogués utilitzar, així doncs, l’Ajuntament de Vic, li dóna una nova orientació gràcies a la reforma de l’espai, que incorpora una paviment de planxa metàl•lica recobert amb una pintura molt brillant, amb les parets decorades amb pintura sobre tela, que es mantenen intactes i una nova pintura a la resta de parets i sostre. També s’ha realitzat una nova il•luminació, més adequada a l’espai, i millores pel que fa a les instal•lacions de calefacció i protecció d’incendis. La reforma ha costat 1 M € i ha estat finançada amb el Fondo Estatal de Inversión Local. Està signada pels arquitectes Miguel Roldán i Mercè Berengué.

 

Més de 300 persones assisteixen a la inauguració de L’Orfeó Foto: Pere Tordera
Arxivat a