Un home mata la seva parella a Vic i després s'intenta suïcidar

Els veïns de la urbanització no s'expliquen aquest crim “horrorós” i diuen que era “una parella normal”.

Redacció osona.com
28 de març del 2010
La casa on es va cometre el crim, al barri de Sant Llàtzer.
La casa on es va cometre el crim, al barri de Sant Llàtzer. | ACN

La casa on es va cometre el crim, al barri de Sant Llàtzer. Foto: ACN

Dilluns, 10:43 hores
L'home detingut per escanyar la seva parella a Vic continua hospitalitzat i declara aquest dilluns davant el jutge 
 
Vic (ACN).- L'home de 35 anys acusat d'escanyar la seva dona aquest dissabte a Vic continua ingressat, sota custòdia policial, al hospital general d'aquesta ciutat, segons han informat fonts del centre hospitalari. Segons han explicat les mateixes fonts, les ferides que presenta l'home no són greus, tot i que no han pogut precisar quan serà donat d'alta. Aquest dilluns es preveu que declari davant del jutge al propi centre hospitalari.

Aquest nou cas de violència de gènere ha causat molta consternació a Vic on la parella era molt coneguda. Ell treballa en un negoci familiar mentre que la dona morta ho feia en una agència de viatges.

L'home va ser ingressat a l'Hospital General de Vic perquè després de l'agressió a la dona s'havia autolesionat fent-se talls a les femorals i a la jugular i havia començat a inhalar gasos tòxics del cotxe al garatge amb la intenció de suïcidar-se. Segons han explicat fonts judicials, la previsió és que el detingut pugui fer la declaració davant del jutge a darrera hora del matí de dilluns dins del propi centre hospitalari.

L'enterrament de Cristina Mas, la noia morta, se celebrarà després que se li practiqui l'autòpsia que haurà de determinar les causes exactes que li van provocar la mort. Segons fonts properes a la família, el presumpte agressor estava sota tractament mèdic perquè patia una forta depressió. La relació de parella, segons les mateixes fonts, estava travessant una crisi.

L'home de 35 anys va ser detingut dissabte al vespre a la casa de la parella, a la urbanització Sant Llàtzer de Vic. Uns amics de la parella, amb qui havien quedat per sopar, van anar-los a buscar en veure que no arribaven ni atenien a les trucades al seu telèfon mòbil. En arribar a la casa, van trobar l'home ferit que els va explicar que havia escanyat la seva companya.

-----------------------
Diumenge, 17:55 hores


Vic (ACN).- Els veïns de la urbanització Can Llàtzer de Vic es mostren aquest diumenge consternats davant la notícia del crim al número 14 del carrer Joan Fuster Ortells. Segons els veïns, el presumpte homicida i la víctima es tracta d'una “parella normal” que feia cinc anys que vivia a l'immoble i que no es relacionava gaire amb els altres residents d'aquesta tranquil•la urbanització, situada als afores de la ciutat en direcció a Calldetenes.

“Quan he vist les imatges de la casa per la televisió no m'ho podia creure. És horrorós. No ho entenc, se'ls veia tant bé”, ha comentat amb consternació la Dolors, que feia de dona de la neteja a la casa des de feia uns sis o set mesos.

“En Manel i la Cristina eren una parella normal, molt maca. Ell era empresari, no sé si propietari d'una metal•lúrgia o una serralleria, i ella treballava en una agència de viatges. De fet, feia 15 dies que havia tornat d'un viatge a Dubai”, ha comentat la Dolors, que no s'explica quin fet podria haver desencadenat el crim. Segons han explicat a l'ACN fonts properes a la investigació, l'home, Manel BQ, va escanyar la seva parella al domicili i després va intentar suïcidar-se fent-se alguns talls superficials i engegant el motor del cotxe dins del garatge per intoxicar-se amb el fum.

Els dos intents de suïcidi van ser fallits i el presumpte homicida va ser traslladat a l'Hospital General del Vic, on es recupera de les ferides sota la custòdia d'agents dels Mossos d'Esquadra. Una familiar de la víctima també va ser traslladada en ambulància a l'hospital per una crisi d'ansietat. Segons algunes de les fonts consultades, l'avís del crim el van donar uns amics de la parella que havien quedat amb ells i que es van estranyar quan van comprovar que no arribaven a la cita.

-----------------
Diumenge, 13:30 hores
Detingut pel presumpte  assassinat de la seva parella sentimental a Vic


Un home de 35 anys va ser detingut ahir dissabte a la nit a Vic com a presumpte autor de la mort violenta de la seva companya sentimental, de 33 anys d'edat. Quan els Mossos d'Esquadra van arribar al domicili de la víctima, al barri de Sant Llàtzer, van trobar l'home al garatge, on estaria intentant treure's ell mateix la vida. Un cop detingut, va ser traslladat a un centre hospitalari, i hi va quedar custodiat per agents dels Mossos.

Segons han explicat a l'ACN fonts properes a la investigació, l'home, MBQ, va escanyar la seva parella al domicili que compartien i després va intentar suïcidar-se fent-se alguns talls superficials i engegant el motor del cotxe dins del garatge per intoxicar-se amb el fum.

L'avís el van donar uns amics de la parella que havien quedat amb ells i que es van estranyar quan van comprovar que no arribaven a la cita. El suposat autor del crim segueix custodiat per la policia a l'Hospital General de Vic. Una familiar de la víctima també va ser traslladada en ambulància a l'hospital per una crisi d'ansietat.

Arxivat a