Manlleu, Tavertet i Les Masies de Roda inauguren depuradores

La inversió total supera els 6 MEUR.

Redacció osona.com
26 de març del 2010

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, acompanyat de l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i del president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, així com de diverses autoritats locals, ha inaugurat aquest dijous diverses depuradores d’Osona que milloraran el sanejament de la comarca.
 
Hernández ha destacat la importància del sanejament i de la millora de la qualitat del medi, ja que el Pla de gestió de l’aigua de Catalunya, actualment en fase d’informació pública, permetrà una millora en l’abastament i també en el sanejament i el medi, fent possible assolir el bon estat ecològic i químic en un 67% dels nostres rius i aqüífers i la implantació dels cabals ambientals.
 
Es duplica la capacitat de la depuradora de Manlleu
 
La primera inauguració s’ha fet a Manlleu, amb motiu de l’ampliació de la depuradora del municipi. Els treballs, que han tingut un cost superior als 4,5 milions d’euros i que han estat finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, han consistit a duplicar la capacitat de la planta (passant dels 7.160 m3/dia als 14.320 m3/dia), i assegurar així el sanejament d’una població equivalent de 50.000 habitants.

Depuradores de Tavertet i les Cases Noves
 
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua també ha inaugurat les depuradores de Tavertet i les Cases Noves (les Masies de Roda). Aquestes estacions, amb un cost total proper als 1,5 milions d’euros, les ha executat el Consell Comarcal d’Osona, de conformitat amb un conveni signat amb l’ACA per millorar el sanejament de la comarca.
 
La depuradora de Tavertet, amb un cabal de disseny de 84 m3/dia, ha tingut un cost proper als 730.000 euros i dóna servei als 100 habitants del municipi.

Pel que fa a la depuradora d’aigües residuals del nucli de Les Cases Noves, al terme municipal de Les Masies de Roda, ha tingut un cost de 760.000 euros, dóna servei als 200 habitants d’aquest nucli i té un cabal de disseny de 85 m3/dia.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
Avui, són 371 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.
 
Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal•lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.

Arxivat a