Contijoch lloa la fusió de Caixa Manlleu en el seu pregó del Mercat del Ram

per Redacció, 26 de març de 2010 a les 08:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
(Marc Riera / ACN)
Contijoch ha assegurat que el calendari de retorn dels diners del FROB es manté tal i com estava previst inicialment. Sense Caixa de Girona, que finalment va decidir no entrar en l'operació, diu Contijoch, les tres entitats restants han hagut de 'treure la pols' als números que havien fet al mes d'agost quan l'operació de fusió es planificava a tres bandes. El fet que ja es disposessin d'aquests números ha fet que el procés hagi anat 'molt ràpid'.


En el pregó inaugural del Mercat del Ram de Vic, Joan Contijoch ha repassat la història centenària de Caixa de Manlleu i el nou projecte de caixa amb 'Unimm'. Contijoch ha recordat la seva fundació l'any 1896 per part d'un grup d'industrials i el bisbe Morgades amb el propòsit de pal·liar les dificultats econòmiques i socials de la població o el canvi de nom l'any 1966 pel de Caixa d'Estalvis Comarcal de Manlleu. A més d'aquests passatges més coneguts, Contijoch també ha explicat el projecte que va haver-hi l'any 65 per crear la Caixa d'Estalvis Comarcal de Vic impulsada per empresaris i l'Ajuntament de Vic. 'Volien reproduir el model Manlleu però no va ser possible' ha dit Contijoch.


Respecte al projecte de futur amb 'Unnim', Contijoch considera que la fusió era 'necessària' arrel de la conjuntura econòmica global que afecta 'pel que és bo però també pel que és dolent'. L'actual president de Caixa de Manlleu i avui pregoner admet que és 'difícil' preveure cap on anirà l'economia. Tot i això assegura que cal treballar per gestionar aquest 'punt 'd'inflexió'. Del projecte d''Unnim', Contijoch n'ha destacat que permet -entre d'altres- conservar la territorialitat i el nom de les tres entitats dins del territori.


L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha tancat l'acte demanant cohesió territorial i potencialitat comarcal. En aquest sentit ha destacat que s'han fet importants esforços en els darrers anys. 'Unir per sumar és positiu però unir per dissoldre és negatiu' ha dit el màxim responsable del consistori osonenc.

La lectura del pregó d'obertura del Mercat del Ram de Vic s'ha fet a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic amb la presència de personalitats dels diferents àmbits de la ciutat. A la darrera fila de la sala, agents de la Guàrdia Urbana amb armilles fluorescents reclamaven millores en les seves condicions laborals.

El president de Caixa Manlleu, Joan Contijoch, diu que l'aprovació del projecte de fusió amb les caixes de Sabadell i Terrassa per part del Banc d'Espanya és un 'nou pas' en el procés. L'aprovació de l'ens de control del sistema financer espanyol suposa també la concessió dels ajuts del Fons per a la Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Ara, segons ha explicat Contijoch, 'només' quedarà l'aprovació de les assemblees generals de cada entitat per passar a ser 'Unnim'. El darrer pas burocràtic serà la inscripció de l'entitat al registre mercantil i tenir un nou NIF. Contijoch espera que les assemblees de cada entitat aprovin l'operació desprès d'explicar-los detalladament l'operació.

L'actual president ha valorat l'aprovació del Banc d'Espanya després de pronunciar el pregó inaugural del Mercat del Ram de Vic. Contijoch ha dit a l'ACN que espera que les assembles generals de les tres entitats aprovin l'operació sense massa problemes perquè 's'ha parlat amb tots els consellers generals'.

Després de pronunciar el pregó, Joan Contijoch ha estat obsequiat per Josep Maria Vila d'Abadal amb una figura del Merma. Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació