ERC replica: «No tenim por al territori, som territori»

Q.S./ Parlament
25 de març del 2010

La velocitat de creuer de la llei de vegueries treu guspires. La reunió d'ahir a la comissió d'Afers Institucionals que havia d'escollir els compareixents en va ser un exemple. CiU va atacar durament al tripartit perquè no van acceptar les 97 sol·licituds de compareixença, de representants de tots els territoris, per abordar el tràmit parlamentari de la llei de vegueries. Unes sol·licituts amb tres noms d'Osona: l'alcalde de Vic, Josep Mª Vila d'Abadal; el president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa; i un representant de la Plataforma per la Vegueria de l'Alt Ter. Cap va prosperar.

Només es van aprovar les 16 compareixences  sol·licitades per la terna governant. Malgrat que CiU va votar a favor de les compareixences pregades pel Tripartit, el diputat de la federació Lluís Coromines, va atacar amb força vehemència. "Vostès tenen por al territori" va clamar el diputat. Unes paraules que han irat, amb to pausat tant la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, com al diputat osonenc republicà, Josep Maria Freixanet, que ha replicat amb duresa. En declaracions a Nació Digital, Freixanet ha acusat a CiU de voler mantenir les províncies. Així mateix ha assegurat que ERC defensarà la comarca.

La rèplica,més pausada, no es va fer esperar. La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, va respondre en dues direccions. Una primera, diferenciant que una cosa són les vegueries, i una ben diferent, els municipis i comarques. Per tant, només els representants que puguin veure afectat l'actual ordenament del territori són necessaris per informar a la comissió. I una segona, amb el caire que tant li escau a Simó ,de suau to de professora però amb entremaliada mala llet: "Nosaltres no tenim por del territori, som territori". Resultat, en un dia totes les compareixences.
Per cert, un dels convidats a la comissió serà en Joan López Querol, regidor d'ERC al ple de Vic.

- Veure declaracions de Lluís Coromines