Un de cada quatre catalans està disposat a votar un partit xenòfob

Enquesta publicada a El Periódico: Josep Anglada entraria al Parlament, amb un 7,5% dels vots. PxC només és superada en suport directe per CiU i PSC. El 63% dels enquestats dóna suport a la proposta fustrada sobre l'empadronament de l'Ajuntament de Vic.

Redacció osona.com
25 de març del 2010

Les tesis obertament xenòfobes entrarien per primera vegada al Parlament si es complissin els pronòstics del sondeig  publicat avui a El Periódico. Un 7,5% dels consultats afirmen que possiblement votarien Plataforma per Catalunya (PxC), el partit liderat per Josep Anglada si, com ja ha anunciat, es presenta a les autonòmiques. I un 16,6% més dels enquestats admeten que podrien arribar a donar-li suport.

La suma dels dos segments dóna que un significatiu 24,1% dels catalans (gairebé un de cada quatre) estarien disposats a plantejar-se l’opció que proposa un rebuig frontal als immigrants.

Una altra dada significativa fa referència a la voluntat frustrada de l’Ajuntament de Vic de negar l’empadronament als estrangers en situació irregular. Doncs bé, segons l’enquesta, el 63,9% recolza aquell pla de l’alcalde de Vic. I en això hi ha una gran coincidència entre els enquestats, siguin joves o grans, tinguin més o menys nivell d’estudis, o siguin votants de partits de dretes o esquerres. Només els que van recolzar ICV se’n desmarquen.

- L'empadronament de Vic, a l'enquesta
- Resultats de notorietat de Josep Anglada
- Veure enquesta a El Periódico

Arxivat a