Vic transforma l’Orfeó en un nou espai polivalent per a joves i actes culturals

L’església dels Trinitaris s’ha restaurat. La inauguració es farà aquest dissabte.

per Redacció osona.com, 25 de març de 2010 a les 07:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.L’Orfeó, que s’inaugurarà el proper dissabte, dia 27 de març a les 20:00 h, serà un nou equipament de la ciutat que acollirà les activitats del Vicjove i també les de l’Orfeó Vigatà. Alhora, també serà un espai al servei de la cultura de la ciutat, tal i com s’ha explicat aquest dimecres a la visita que s’ha realitzat al nou espai remodelat, tot recuperant un edifici que forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Aquest dimecres, dia 24 de març, s’ha realitzat una visita a l’Orfeó, el nou espai cultural de la ciutat de Vic que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, la presidenta de l’Orfeó Vigatà, Mercè Jansana, la regidora de Joves, Gràcia Ferrer i l’arquitecte del projecte, Miguel Roldán.

Roldán ha explicat en què ha consistit la reforma de l’espai, que ha constat de dues parts: la primera és la part d’instal•lació i seguretat de l’espai, que no és visible; i la segona que és la reconversió que ha sofert la sala central. Roldán ha destacat que el projecte “ha volgut crear una gran potencialitat de l’espai, per tal que es pugui aprofitar al màxim amb creativitat de propostes diverses que pugui acollir”.

La regidora de Joves, Gràcia Ferrer, ha expressat la seva satisfacció per acomplir una demanda esperada pels joves, que era “tenir un local per desenvolupar-hi activitats” i també ha destacat que “s’ha acollit amb entusiasme”. Ferrer ha fet esment també de la polivalència de l’espai, tot explicant que acollirà les activitats de joves, però també les de l’Orfeó Vigatà, teatre, dansa, trobades, etc... I finalment, ha destacat que la interacció entre les diverses generacions que facin servir l’espai “crearà un intercanvi integeneracional que serà molt positiu”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha explicat que l’Orfeó “és el primer dels espais que es posaran en funcionament en un any important per la cultura a la ciutat de Vic”. També ha destacat que és el primer projecte que s’inaugura que s’ha dut a terme amb l’aportació de Fondo Estatal de Inversión Local, i finalment ha agraït als arquitectes responsables per “un projecte elegant i amb gust, que ha recuperat un espai molt important que estarà obert a tota la ciutat”.

La presidenta de l’Orfeó Vigatà, Mercè Jansana, també ha expressat la seva satisfacció i ha destacat el compromís de treball conjunt per la ciutat i la cultura, en aquest espai renovat.

L’espai de l’Orfeó,  restaurat, està situat al principi del carrer de Sant Pere, a l’antiga església dels Trinitaris i que fou el convent i església de Santa Margarida, de monges agustinianes. És una nau amb capelles laterals i creuer coronat per una volta de cúpula. L’edifici ha estat utilitzat en les tres darreres dècades com a auditori de l’Orfeó Vigatà, per a representacions teatrals de petit format, així com la interpretació dels Pastorets de manera permanent per part del grup de teatre de l’Orfeó Vigatà.

El mal estat de conservació feia molt difícil que es pogués utilitzar, així doncs, l’Ajuntament de Vic, li dóna una nova orientació gràcies a la reforma de l’espai, que incorpora una paviment de planxa metàl•lica recobert amb una pintura molt brillant, amb les parets decorades amb pintura sobre tela, que es mantenen intactes i una nova pintura a la resta de parets i sostre. També s’ha realitzat una nova il•luminació, més adequada a l’espai, i millores pel que fa a les instal•lacions de calefacció i protecció d’incendis. La reforma ha costat 1 milió d’euros i ha estat finançada amb el Fondo Estatal de Inversión Local. Està signada pels arquitectes Miguel Roldán i Mercè Berengué.

Dissabte, dia 27 de març a les 20:00 h, tindrà lloc la inauguració del nou equipament, situat al C. Sant Pere, 9. L’acte estarà presidit per Josep M. Vila d’Abadal i Mercè Jansana.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació