Nandu Jubany impartirà un curs de cuina i ciència a la Universitat de Harvard

La sessió forma part d’un projecte impulsat per Ferran Adrià que arrencarà el proper mes de setembre.

Redacció osona.com
24 de març del 2010
Nandu Jubany.
Nandu Jubany.

Nandu Jubany.

El cuiner osonenc Nandu Jubany formarà part de l’equip que a partir del setembre i durant quatre mesos impartirà un curs de cuina i ciència a la universitat nord americana de Harvard. El projecte l’ha impulsat Ferran Adrià, a través de la Fundació Alicia, i també compta amb la implicació d’altres cuiners de prestigi: Carme Ruscalleda (restaurants Sant Pol i Tokio), Joan Roca (El Celler de Can Roca), José Andrés, Carles Tejedor i el xocolater Enric Rovira, a més de cinc cuiners nord americans.

El projecte es va presentar aquest dilluns en el marc del BCN Vanguardia, el congrés internacional de cuina que se celebra coincidint amb el saló Alimentaria. El seu objectiu és que els estudiants se serveixin de la gastronomia per a fer ciència, i uneixin dues disciplines que fins ara han dialogat molt poc. És per això que el curs no s’adreçarà als estudiants d’una carrera concreta sinó a tots els alumnes del centre, perquè, facin matemàtiques, literatura o història, es puguin apropar a la ciència a través de la gastronomia.

La classe inaugural, de Ferran Adrià, serà el 7 de setembre. A partir de llavors i fins el 31 de novembre, la resta de cuiners inclòs Nandu Jubany passaran per la universitat amb seu a Boston per impartir les seves lliçons. La sessió del cuiner osonenc està prevista pel 19 d’octubre i versarà sobre les emulsions. Els seminaris combinaran les explicacions dels cuiners amb les apreciacions de científics de la Universitat de Harvard. Les classes es dividiran en sessions d’accés lliure al públic en general i restringit als estudiants de la institució.