Torelló sorteja 31 pisos prefabricats en mòduls

Projecte pilot: és el primer lloc de Catalunya on s’entreguen les claus d’aquests tipus d’habitatge.

per Redacció osona.com , 22 de març de 2010 a les 18:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El bloc de 36 vivendes es va aixecar en només 15 dies. Foto: Adrià Costa


La sala d’actes de Gestiomat acollirà, aquest dimarts, a partir de les 11 del matí, el sorteig per a l’adjudicació dels pisos de la promoció pública del carrer Comte Borrell, a càrrec d’Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge. Aquest edifici es va construir, en un temps rècord, amb un innovador sistema modular industrialitzat.

Aquests pisos formen part d’un projecte pilot del Departament. En principi, estava previst que la iniciativa es traslladés a altres municipis d’arreu de Catalunya, però la crisi del sector ho ha impedit, ja que no hi ha empreses disposades a desenvolupar-la, segons han explicat fonts del mateix Departament a Osona.com.


Els pisos en mòduls s’han construït en altres punts de la geografia catalana, com Mataró, però en aquest cas per iniciativa municipal. Tot i això, Torelló serà el primer lloc de Catalunya on hi entrarà gent a viure.

Per als 31 habitatges que entren a sorteig hi ha 34 aspirants, ja que quatre pisos es destinen a Benestar Social i un és adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i necessitat d’habitatge adaptat.

La promoció està situada al carrer Comte Borrell número 63, en una zona de nou creixement, tranquil•la i ben comunicada, amb espais verds a la part posterior de l’edifici d’ús comunitari. L’edifici consta de planta baixa i tres plantes d’alçada, amb nou habitatges per planta i disposa d’ascensor. Hi ha 34 habitatges de dos dormitoris i dos d’un dormitori. Els pisos es distribueixen en cuina-menjador amb gran finestral, dues habitacions (una individual i una doble), bany complert, distribuïdor i pati d’estesa. Aquest projecte va ser guanyador del concurs d’Innovació tècnica 2007, convocat per la Secretaria d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge i INCASOL.

- Més informació dels pisos
 
Pròrroga per la sol•licitud de pisos a la plaça Segimon Serrallonga

D’altra banda, s’ha prorrogat fins al 9 d’abril el termini de presentació de sol•licituds per als 24 pisos de lloguer (15 d’una habitació i nou de dues) de la plaça Segimon Serrallonga, al sector de La Creu. Aquest edifici és la segona promoció d’habitatge públic que s’enllesteix a Torelló, després de la del carrer Comte Borrell. 

Aquesta promoció consisteix en un edifici de planta baixa i tres plantes pis, situat en una zona de nou creixement, tranquil•la i ben comunicada, amb àmplies zones d’espais verds. Disposa d’ascensor i consta d’una planta baixa amb un local i nou places d’aparcament i vuit habitatges a la resta de plantes. Els pisos es distribueixen en cuina-menjador, bany complet, distribuïdor, rentador interior i 1 o 2 habitacions. El preu de lloguer oscil•la entre els 185-300€/mes. 

L’adjudicació dels habitatges es farà per sorteig entre les persones que els han sol•licitat i que compleixin els requisits pertinents. La documentació per a la sol•licitud s’ha de presentar a l’Oficina d’Habitatge de Torelló, fins al 9 d’abril.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Municipis, Incasòl, mòduls
Participació