Dos restaurants osonencs obtenen el distintiu de Cuina Catalana

Es tracta de Can Jubany de Calldetenes i Ca l’Ignasi de Cantonigròs.

Redacció osona.com
18 de març del 2010

Tots els restaurants que elaboren cuina tradicional catalana lluiran un distintiu propi de qualitat. Les plaques identificatives de la marca Cuina Catalana comencen a col•locar-se aquesta setmana als restaurants.

La Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) ha iniciat una campanya perquè els consumidors puguin identificar tots els establiments de restauració que elaboren cuina tradicional catalana arreu del país. La campanya, que comença aquesta setmana amb la col•laboració dels consells comarcals i de tots els establiments adherits a la marca Cuina Catalana, consisteix en la col•locació de plaques identificatives de la marca a l'exterior de tots els restaurants i pastisseries que honoren amb els seus plats el patrimoni culinari català. La marca Cuina Catalana és la primera a Catalunya que se sustenta i està avalada amb un contingut i un estudi científic, el Corpus Culinari Català.

Els primers 80 restaurants que han obtingut la homologació de la marca Cuina Catalana (els que els seus plats s'ajusten al receptari del Corpus Culinari Català) han col•locat el segell distintiu esmentat al llarg d'aquesta setmana. D’aquests, n’hi ha dos d’osonencs: Can Jubany a Calldetenes, i Ca l’Ignasi de Cantonigròs

L'objectiu és que el dia de Sant Josep, el 19 de març, tots els restaurants llueixin la placa identificativa de Cuina Catalana a l'entrada de les seves dependències. Segons va decidir el Consell Català de la Cuina en la seva darrera sessió plenària celebrada a la Universitat de Barcelona a mitjans del passat mes de gener, a partir d'enguany el dia 19 de març se celebrarà la Diada de la Cuina Catalana.

Aquest segell de qualitat –una C majúscula en negreta amb una cullera vermella a la seva dreta sobre fons blanc– també s'aplicarà a les cartes dels restaurants, que marcaran amb aquest logotip tots els plats de cuina catalana que elaborin. Aquest logotip o segell de qualitat vol distingir i promocionar tots els plats recopilats en el Corpus Culinari Català, l'inventari gastronòmic de Catalunya (en fase de revisió i ampliació), que recull el més ampli i complert receptari tradicional de la nostra cuina.

El Corpus Culinari Català, que dota de contingut a la marca Cuina Catalana, compta amb el recolzament de Observatori de la Alimentació (ODELA),Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta de Catalunya(UOC), la Fundació Alícia, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC), la Fundació Viure el Mediterrani (FUVIME), i el suport del Grup Vichy Catalán, l'Obra Social La Caixa i el Departament de Cultura de la Generalitat. La marca Cuina Catalana és una eina per preservar la cuina catalana i promoure el consum dels productes alimentaris de qualitat del territori català, a fi de garantir al consumidor el seu origen, seguretat i qualitat.

- Web de Ca l’Ignasi de Cantonigròs
- Web de Can Jubany de Calldetenes