La vaga a les escoles té un seguiment molt minse

A Osona, ha estat del 25%, segons els sindicats.

Redacció osona.com
17 de març del 2010
Protesta al CEIP Xandri de Sant Pere, aquest matí
Protesta al CEIP Xandri de Sant Pere, aquest matí | Griselda Castells

Protesta al CEIP Xandri de Sant Pere de Torelló, aquest matí. Foto: Griselda Castells

Publicat, dimecres 17 de març- 16:15 h.

El seguiment de la vaga ha tingut un seguiment força minsa, tant a Catalunya com a Osona. Segons dades facilitades pel Departament d’Educació de la Generalitat, a Catalunya hi ha hagut un seguiment de la convocatòria del personal dels centres públics del 21,82 per cent. Pel què fa a etapes educatives, a l’educació primària el seguiment ha estat del 32,21 per cent i en el cas de l’educació secundària del 11,91 per cent.

Pel que fa a la Catalunya Central, el seguiment ha estat de l’11,41%. A Osona, segons els sindicats, ha estat de prop del 25%, tot i que en la majoria de llocs hi ha hagut classes. En alguns llocs, com a Sant Pere de Torelló, hi ha hagut actes de protesta però les classes s’han realitzat.

- Més informació, des de Nació Digital
- Més informació, des del web de la Generalitat
 


Al CEIP Xandri de Sant Pere de Torelló no es fa vaga i es fan les classes amb normalitat. Malgrat tot, l'equip de mestres ha volgut donar a conèixer el seu total suport a la convocatòria i als motius d'aquesta. Per això, i tal i com ja van informar a través d'una carta als pares dels alumnes, avui just en el moment en què el timbre ha donat l'entrada a l'escola, mestres, pares i alumnes s'han mantingut a fora de l'escola durant uns minuts.

Pitades reivindicatives amb xiulets, lectura d'un manifest i una pancarta amb el lema “Ja n'hi ha prou” han estat l'actuació reivindicativa que s'ha pogut veure  al centre, que després ha entrat a l'escola per seguir el curs normal de les classes.

----------------------
Publicat, dimarts 16 de març- 15:50 h

La quarta vaga dels docents aquesta legislatura deixarà demà sense classe els 768.775 alumnes de l’escola pública. Els sindicats la justifiquen pel "retall" de les partides en l’educació i la Generalitat la veu "del tot inacceptable" perquè el "clima de diàleg era molt positiu". Quatre associacions d’alumnes s’hi han sumat, mentre que els pares comparteixen algunes reivindicacions, tot i que no secundaran les protestes al carrer.

Els cinc sindicats de mestres convocants (Ustec-Stes, CCOO, Aspec-SPS, Fete-UGT i CGT) van intentar desvincular la convocatòria de les reivindicacions professionals i la van associar a les "retallades" de pressupost. En la pràctica, segons van denunciar, no hi ha prou mestres, no s’han cobert les baixes des del primer dia i els centres han vist caure els ingressos. A més, calen places a l’FP i es tancarà definitivament el Batxillerat nocturn.

La Generalitat ha dictat un serveis mínims, amb professors de guàrdia a cada centre.

- Veure serveis mínims
- La vaga a les escoles, des del Robot de Nació Digital

Protesta al CEIP Xandri de Sant Pere de Torelló, aquest matí. Foto: Griselda Castells

 

--------------------

Publicat, dimecres 17 de març- 10:15 h
Acte de protesta a Sant Pere de Torelló