L’escola d’adults de Vic commemora el seu 30è aniversari

Emotiu acte a la Sala de la Columna.

Redacció osona.com
14 de març del 2010
Moment de l'acte de celebració, a la Sala de la Columna.
Moment de l'acte de celebració, a la Sala de la Columna. | Ajuntament de Vic

Moment de l'acte de celebració, a la Sala de la Columna. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic va acollir, aquest dijous, un acte multitudinari per commemorar els 30 anys del Centre de Formació d’Adults Miquel Martí Pol. L’esdeveniment, que es va a la Sala de la Columna, va comptar amb una conferència a càrrec del sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, així com també l’actuació del grup de coral del mateix centre.  Més de 200 persones van assistir a l’aniversari del centre: professorat, alumnes, exalumnes i persones vinculades al món pedagògic, entre altres.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que va pronunciar un discurs molt emotiu i humà i on va recalcar que l’Ajuntament de Vic té l’obligació i compromís per treballar i invertir per la formació d’adults. Vila d’Abadal també va destacar una vegada més el caràcter de la ciutat per ser referent en l’àmbit educatiu i intentar que tota persona que vulgui formar-se tingui la oportunitat per a fer-ho. D’altra banda, l’alcalde va apuntar el repte conjunt que té la ciutat vigatana que és “la convivència, la educació i la integració”.

La directora del centre, Carme Moyano, va destacar el compromís que l’alcalde i l’equip de govern han mostrat en tot moment amb l’educació pels adults. Així ho mostra que el curs 2007/08 hi van haver un total de 600 matrícules, i actualment ja se superen la xifra de 1.400 alumnes. Moyano també va fer un repàs breu de la història del centre, destacant que va començar ara fa 30 anys amb dos mestres. També va remarcar el Centre de formació d’Adults Miquel Martí i Pol esdevé un “lloc d’oportunitats” per l’educació de la persona.

La regidora d’Educació, Anna Erra, va afirmar que en la diagnosi del Projecte Educatiu de Ciutat es va detectar una necessitat pel què fa a la formació d’adults i des de l’Ajuntament de Vic  és prioritari “treballar per la formació permanent al llarg de la vida”.

Durant l’acte també es va projectar un vídeo amb un recull d’experiències de diferents persones, exalumnes i alumnes, que a partir del Centre de Formació per Adults han tingut una nova oportunitat per continuar amb la seva formació i així poder optar a un futur millor.

Arxivat a