Manlleu inicia les obres del Mercat Municipal provisional

S’instal•larà a la plaça del mercat dels dilluns i funcionarà els mesos que durin les obres del nou mercat.

Redacció osona.com
11 de març del 2010
576_1268315736MERCAT_1
576_1268315736MERCAT_1 | Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Aquest dimarts s’ha donat el tret de sortida al nou Mercat Municipal de Manlleu, perquè han començat les obres de construcció del Mercat Municipal provisional a la plaça del mercat dels dilluns. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de millora del barri de l’Erm, amb un treball conjunt entre l’Oficina de Promoció Econòmica, Serveis Territorials i l’Institut de Desenvolupament de l’Erm.

L’Ajuntament de Manlleu ha fet l’adjudicació de les obres, per un import de 544.000 euros, després que la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central, en la sessió del 24 de febrer passat, va autoritzar la construcció del nou Mercat Municipal provisional a l’emplaçament de la plaça del dilluns.

Els treballs consistiran a construir un equipament bàsic que acollirà les parades del mercat mentre durin les obres de construcció del nou Mercat Municipal de Manlleu. En concret, dels 21 establiments comercials existents, 18 s’han acollit al projecte de nou mercat, i per tant es podran trobar al mercat provisional.

Les empreses adjudicatàries són Acertis Obres i Serveis per l’obra civil i el fred industrial i la climatització, Envelats Vall SL pel subministrament de la carpa i Electromecànica Soler, per les instal•lacions d’electricitat, aigua, telefonia i equipaments.

La previsió és que les obres s’acabin a finals de maig. D’aquesta manera, un cop el nou Mercat provisional estigui en funcionament, a principis de juny es podrà fer l’enderroc de l’actual Mercat Municipal i començaran les obres de construcció del nou edifici, que tenen un termini previst d’entre nou i deu mesos.

L’Institut de Desenvolupament de l’Erm, l’organisme autònom local que gestiona les actuacions de la Llei de barris, va adjudicar la setmana passada les obres del nou Mercat Municipal de Manlleu i la urbanització del seu entorn més immediat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Tau Ingeniería y Construcciones Especiales SA i Arc, Concesionaria de Obras y Servicios SA, per un import de 3,97 milions d’euros.

L’edifici actual s’enderrocarà i al mateix emplaçament s’hi construirà el nou mercat, que apostarà pel producte fresc de qualitat i la restauració, i s’urbanitzarà l’espai públic que l’envolta.

Aquest nou equipament municipal ja compta amb el finançament de 912.500 euros del fons FEDER, i la resta s’assumirà amb finançament municipal, amb fons de la Llei de Barris i amb aportacions dels paradistes.

- Notícies publicades del mercat

Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa
Arxivat a