Vic passa pàgina de la neu

El transport urbà, els centres escolars, els accessos a la ciutat i els carrers van retornant a la normalitat.

per Redacció osona.com, 9 de març de 2010 a les 18:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Després del temporal de neu, la ciutat de Vic va recuperant la seva normalitat. Així ho demostra el restabliment de les línies de transport urbà i l’adequació de tots els accessos de la ciutat de Vic que en aquests moments es troben practicables i nets. L’Ajuntament de Vic encara té activat el dispositiu de diverses màquines i persones per tal d’anar assolint la plena normalitat.

Des d’ahir, dia 8 de març, l’Ajuntament de Vic ha activat diversos dispositius per tal de combatre el temporal de neu. A primera hora del dilluns es va declarar fase d’alerta i va ser en aquest moment que es van posar en funcionament tres camions que repartien aigua a pressió amb l’objectiu de diluir la neu i garantien que els embornals quedessin lliures. A la vegada, es van activar tres màquines escombradores que ajudaven a treure la neu. A nivell d’efectius humans, van actuar més de 50 persones (alumnes de l’Escola Taller; personal dels Plans d’Ocupació; de CESPA; de l’Àrea de Serveis i Protecció Civil), junt amb el cos de la Guàrdia Urbana, amb l’objectiu de millorar els passos de vianants i accessos públics.

Va ser a partir de les 14:00 h quan es va declarar fase d’emergència, i es van posar en funcionament  22 màquines retroexcavadores per tal de treure la neu de tots els carrers principals de la ciutat. Es varen distribuir per diferents sectors de la ciutat, inclòs els tres sectors dels polígons industrials. Al mateix moment, des de Guàrdia Urbana, es va fer un seguiment telefònic a totes les cases de pagès per tal de saber l’estat de les persones que hi viuen i si tenien alguna emergència. Durant tota la tarda, fins a les 22:30 h, també es va posar en marxa quatre vehicles que varen repartir potassa i es varen prioritzar els accessos a hospitals i CAP, accessos dels col•legis, les rutes del transport urbà que de les 14:00 h a les18:30 h van quedar sense servei.

Des de les 4 de la matinada, hi ha hagut diverses retroexcavadores i  màquines de sal que han estat recorrent tots els carrers de Vic amb l’objectiu de garantir la circulació de les vies principals de la ciutat.


Aquest matí i amb unes condicions atmosfèriques favorables, la ciutat de Vic ha anat recuperant la normalitat. Els centres escolars d’infantil i primària s’han obert amb serveis mínims; les escoles bressol municipals estaran obertes fins a les 17:00 h i inclús han ofert servei de menjador. Els instituts, però, han tancat. La previsió per demà és que torni la normalitat i per tant es preveu obrir tots els centres educatius de la ciutat.

Pel que fa el transport urbà, les línies 1, 2 i 3 s’ha restablert a les 9:00 h i la línia 4 i 5 a les 13:00 h. D’altra banda, els accessos a la ciutat de Vic també es troben en bones condicions per a poder-hi circular.

En casos d’emergència els telèfons de contacte són els següents:

Ajuntament de Vic: 93 886.21.00
Guàrdia Urbana de Vic: 93 885.00.00


Afers Socials: 93 885.25.52

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Societat, temps, meteorologia, neu
Participació