Laia Noguera porta a Vic el seu guardonat «Triomf»

L’autora presenta el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla.

Redacció osona.com
09 de març del 2010
Laia Noguera va presentar el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla de Vic.
Laia Noguera va presentar el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla de Vic. | Xevi Mas
Laia Noguera i Víctor Sunyol en un moment de la presentació. Foto: Xevi Mas

Aquest dissabte, dia 6 de març, va tenir lloc a la llibreria la Tralla de Vic la presentació del llibre de poesia “Triomf”, de Laia Noguera i Clofent (Columna Edicions). L’obra ha estat guardonada amb el Premi Miquel de Palol, 2009.

L’acte tindrà es va fer a les 8 del vespre. Es van recitar alguns dels poemes amb l'acompanyament musical als teclats de Roger Illa.

Laia Noguera i Clofent (Calella, 1983) ha publicat els llibres de poesia “L’oscultor” (premi Amadeu Oller 2002, ex-aequo, publicat per Galerada el 2002), “Fuga evasió” (premi Recvll 2003, publicat per Pagès Editors el 2004), “la plaqueta Incendi” (Cafè Central, 2005), “No et puc dir res” (premi Martí Dot 2006, publicat per Viena el 2007), “Els llops” (La Garúa, 2009; escrit a sis mans amb Esteve Plantada i Joan Duran) i “Triomf”. També ha publicat l'adaptació teatral (feta juntament amb Albert Mestres) de “la Disputa de l'ase”, d'Anselm Turmeda (ReMa 12, 2009).

“Triomf” és la celebració de la vida i de la mort, de la fragilitat, del dolor, de la consciència. Conté 60 poemes, en un joc simbòlic amb el nombre 3: tres triomfs, compostos de tres, tres i 21 poemes, i 33 estralls. Els tres triomfs han nascut de tres peces musicals: el Trio opus 50, A la memòria d’un gran artista, de Txaikosvki, interpretat pel trio Hyagnis; la Sonata núm. 21 opus 53, “Waldstein”, de Beethoven, interpretada per Roger Illa, i el Rèquiem de Mozart, arranjat per Peter Lichtental i interpretat pel Quartet Albada. Els estralls, en canvi, no tenen una relació explícita amb la música, tot i que viuen en l’atmosfera generada pels triomfs. En aquests poemes l’autora s’encara a la realitat de l’existència pouant en la seva pròpia saviesa innata, gràcies a la qual pot celebrar la mort, l’efímer i el dolor. Des d’aquest punt de vista, l’experiència de viure adquireix una bellesa i una força rutilants que amaren totes les portes que obre el llibre.

- Més informació de l’autora

Laia Noguera va presentar el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla de Vic. Foto: Xevi Mas

Laia Noguera va presentar el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla de Vic. Foto: Xevi Mas

Laia Noguera va presentar el seu llibre de poesia a la llibreria La Tralla de Vic. Foto: Xevi Mas
Arxivat a