Vic estrena 119 places de pàrquing públic al Remei

L’alcalde de Vic afirma que "aquest és el model de ciutat que volem, on s’hi pugui aparcar fàcilment i on la gent s’hi passegi".

Redacció osona.com
08 de març del 2010
576_12680596952oidm9xm
576_12680596952oidm9xm


Dissabte al matí es va inaugurar el nou pàrquing públic El Remei, situat sota la rambla Tarradellas. Aquest nou equipament compta amb 119 places distribuïdes en dues plantes i és de titularitat municipal, però amb concessió privada atorgada a l’empresa PRHOSA durant els pròxims 40 anys. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va afirmar que "aquest és el model de ciutat que volem, on s’hi pugui aparcar fàcilment i on la gent s’hi passegi".

La inauguració d’aquest pàrquing soterrat suposa una de les primeres accions de remodelació del barri del Remei, que des del passat 2007 es troba en procés de transformació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del seu veïnatge. El pàrquing del Remei suposa un nou servei pel barri i contribuirà a millorar el dinamisme econòmic i comercial de la zona però també que donarà servei a tota la ciutat per la seva proximitat amb el centre de Vic.

L’alcalde va afegir que "Vic és comercial i un pàrquing d’aquestes característiques facilita que funcionin bé altres coses de la ciutat". Vila d’Abadal va elogiar el barri del Remei "que realment fa goig" i va agrair a tots els veïns i veïnes la paciència mostrada durant les obres. Santi Collell, president de l’Associació de Veïns del Pla del Remei va afirmar que un equipament d’aquestes característiques "ajudarà a dinamitzar el barri".

Per la seva banda, Toni Brachs, president de l’UCRE que representa els comerciants, va agrair la construcció d’una infraestructura com aquesta "ja que si les comunicacions són bones, el comerç és bo". Això, segons Brachs, facilitarà "que gent d’altres barris pugui aparcar bé i per tant pugui comprar als nostres comerços". En nom de l’empresa PRHOSA va parlar Agustí Arumí qui va dir que amb el pàrquing públic El Remei "el barri serà més obert i la ciutat més competitiva".

El nou pàrquing és un equipament ampli i funcional que cobreix les necessitats puntuals d’aparcament però també ofereix places d’abonaments. El pis -1 té una alçada superior a l’habitual (2.7m) per tal que hi puguin aparcar fàcilment les furgonetes i els camions de petites dimensions. També incorpora dues places per carregar vehicles elèctrics.

Hi ha tres sortides a l’exterior, dues per la rambla Tarradellas, en una de les quals hi ha ascensor, i la tercera per la rampa d’accés que dóna a la carretera de La Guixa.

En aquest mateix equipament l’associació de veïns i veïnes del Remei comptarà amb un espai per a poder desenvolupar la seva activitat.

Política d’aparcaments de l’Ajuntament de Vic

Des del principi d’aquesta darrera legislatura, l’equip de govern està apostant per a una millor mobilitat de la ciutat i un dels temes importants a tenir en compte són els aparcaments. Actualment Vic disposa d’un total de 18.860 places d’aparcament; 691 de les quals són de bicicletes; 432 per a motocicletes i la resta, 17.737 per a vehicles.

A la vegada, és important destacar que una àmplia majoria de les places d’aparcament del municipi de Vic són lliures (14.518); 938 són zona blava; 171 responen a zona verda; i 118 són per a minusvàlids. Pel que fa a altres aparcaments de titularitat pública i amb concessió administrativa, com és el cas del pàrquing que s’inaugura avui, hi ha un total de 1.102 places, i pel que fa a aparcaments privats la suma és de 890 places.
Arxivat a