1 de 10

VICUS posa música als poemes de Josep Riera

El grup presenta el seu darrer disc a la biblioteca Joan Triadú de Vic.

per Redacció osona.com, 24 de febrer de 2010 a les 07:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de febrer de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup V.I.C.U.S. va presentar el seu primer disc a la biblioteca Joan Triadú. Foto: Jordi Vila

Aquest divendres, dia 19 de febrer, amb la Biblioteca Joan Triadú de Vic plena de gom a gom, el grup VICUS va fer la presentació del seu disc "Pell i Paraula". Es tracta d'un  conjunt  de poemes d’en Josep Riera musicats en forma de cançó o bé recitats, que es van alternant al llarg de les tres parts que conformen el pas del dia: el matí, el migdia i el vespre. 
 

L'acte va comptar amb una presentació de les peces, del poeta i del grup, per part de la poetessa vigatana Pilar Cabot, que posà un èmfasi especial en l'articulació ben travada de música i textos, fent alhora una al·legoria sentida envers el príncep dels poetes Jacint Verdaguer.

I és que en "poeta i fangador sóc", la darrera de les peces del recital, “que Verdaguer deuria cantar de gust si el sentís” digué la poeta, V.I.C.U.S. manlleva quatre versos del poeta de Folgueroles, per anar articulant un seguit de corrandes extretes dels diferents llibres d’en Josep Riera.

El recital de VICUS, a càrrec  dels membres del grup, Miquel Soler, Pep Vila, Josep M. Miró i  Lluís Toran, va estar fonamentat en les veus, les guitarres, el baix i l’harmònica. Va comptar també amb la col·laboració d’alguns membres del grup de teatre "La palangana"  (Irene Solà, Andreu Minoves i Abel Miró) que, entre cançó i cançó, posaren veu a alguns dels poemes. I també d'altres musics que han participat en la gravació del disc "Pell i Paraula" ( Marcel·lí Druguet als saxos, Guillem Soler als teclats, Josep Sentmartí a la gralla, Marta Montpeyó a la flauta, Mª del Mar Cañellas al clarinet i David Montpeyó al violí ). 

Al final de l'acte, el mateix el poeta d'Oristà, present a la sala, agraí el treball dels músics i col·laboradors, la presentació de Pilar Cabot i la nombrosa presència de públic present en aquesta vetllada de divendres a la Triadú, que deixà tant bon regust i la sensació d’haver compartit durant una estona la sensibilitat que traspuen les lletres i les músiques de “Pell i Paraula”.

- Més informació de Josep Riera 

 

Participació