Una jornada a Vic debatrà el futur de la ramaderia

La iniciativa està organitzada per les empreses Gepork i Pfizer.

Redacció osona.com
23 de febrer del 2010

L’empresa Gepork, que l’any passat va assolir 30 anys dedicats a la genètica porcina i a la inseminació artifical, reunirà el proper dijous 25 de febrer a clients i col•laboradors del sector ramader a l’auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici el Sucre de Vic. La jornada, que s’ha dissenyat en clau de futur, començarà amb la participació dels veterinaris Enric Marco i Miquel Collell que, a partir de la seva dilatada experiència com a consultors en porcí, parlaran de com “Guanyar-se la vida criant porcs al S.XXI”. A continuació, Antonio Muñoz, catedràtic de Producció Animal de la Universitat de Múrcia, plantejarà els “Reptes i Oportunitats per la Producció Porcina Europea”. La mirada a Europa i l’aplicació de solucions innovadores que permetin millorar l’eficiència productiva del ramader seran algunes de les claus exposades en aquesta primera part de la jornada.

Després del dinar, que oferirà el xef Nandu Jubany, s’obrirà la segona part de la jornada, amb un format més participatiu i obert al debat, on es proposa una taula rodona amb el títol “La Situació del Mercat Espanyol i Europeu”. En aquest debat hi participaran persones de referència com Esperanza Orellana, subdirectora general de Mercados Exteriores y Producción Porcina del Ministerio de Agricultura;  Antonio Tavares, president del grup de treball de carn de porcí de l’Associació European Farmers i European Agri-Cooperatives (COPA-COGECA); i  Antonio del Barrio, director de l’Asociación Nacional de Productores de Ganado Porcino (Anprogapor).

Tota la jornada comptarà amb la moderació del Dr. Josep Tarragó, qui fou director de l’Institut de Recerca Tecnològica Agrària (IRTA) durant més de 20 anys i, finalment, serà la directora general del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generitat de Catalunya, Rosa Cubel, qui realitzarà el discurs de clausura de la jornada.

Gepork organitza aquesta jornada juntament amb l’empresa de salut animal Pfizer. Ambdues empreses han estat actors claus en el desenvolupament de la ramaderia al nostre país en les darreres dècades.

Arxivat a