Els lligams comercials entre Osona i la Xina, a les Trobades Empresarials

La primera jornada se celebrarà a Vic aquest dimarts.

Redacció osona.com
01 de març del 2010
Les relacions empresarials entre Osona i la Xina és el tema central de la primera Trobada Empresarial programada per aquest dimarts, dia 2 de març, a l’edifici el Sucre de Vic. L’ImpeVic, juntament amb la Universitat de Vic, Caixa Manlleu i la Cambra de Comerç, organitza un any més les Trobades Empresarials que arriben a la seva 7a edició amb el lema “Junts enfortim la teva empresa”.

A les 9 del matí, sota el títol “Osona i la Xina, pautes per convertir oportunitats amb negocis” diferents professionals del sector parlaran de com establir lligams empresarials amb la Xina i com posicionar Osona dins el mercat global.

La jornada s’iniciarà amb la xerrada “Introducció a la cultura empresarial xinesa: mercat i oportunitats” a càrrec de Minkang Zhou, coordinador del Màster Unió Europea-Xina de Cultura i Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tot seguit, Joan Manuel Cabezas, director de l’empresa Etnosistema, parlarà de “Civilitzacions i interculturalitat: la funció de l’antropologia en les relacions Osona i la Xina”.

Després serà el torn de Josep Maria Cervera, director d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Eduard Morcillo, soci d’Interchina Consulting, amb la presentació “Tendències estratègiques i rol de la Xina 2010-2015”.

Finalment, es portarà a terme una taula rodona amb Xavier Torredà i Gisel Li, propietaris de l’empresa Torredà Lathes; David Roura, representant de Fundició Dúctil Benito; Joan Aymerich, representant de Triposona, i Maria Antònia Pujol, degana de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. El moderador serà Xavier Espasa, consultor especialitzat en el mercat xinès, així com en la zona asiàtica d’ACC1Ó.

Les següents Trobades Empresarials s’han programat a mitjans de maig i a finals del mes d’octubre. La innovació aplicada a les petites i mitjanes empreses, i la millora en la gestió de les empreses familiars són els dos grans temes que s’hi debatran, respectivament.

Les Trobades Empresarials són un conjunt de conferències i col•loquis dirigits a les empreses que ja s’han convertit en tot un referent pel sector. Les Trobades estan organitzades per ImpeVic, la UVic, Caixa Manlleu i la Cambra de Comerç i amb la col•laboració d’ACC1Ó i el suport de la Diputació de Barcelona. L’assistència a totes les Trobades és gratuïta i la inscripció es pot fer via internet a través del portal.
Arxivat a