Neix una nova ràdio a la comarca, El 9 FM

Premsa d'Osona obté la llicència radiofònica després de 30 anys de demanar-la.

Redacció osona.com
16 de febrer del 2010
576_12662526359fm
576_12662526359fm
L'equip d'EL 9 FM, compartit amb El 9 TV, el dia de la posada en funcionament de l'emissora. Foto: ACN

Des del passat 1 de febrer la comarca d’Osona compta amb una nova emissora de ràdio: El 9 FM (92.8 de l'FM). Aquesta és una vella aspiració del grup editor Premsa d’Osona que porta demanant una freqüència de ràdio a Osona i al Ripollès des de principis dels anys 80.

Com ha explicat a Osona.com el director general de Premsa d’Osona, Jordi Molet, a mitjans dels anys 80 es va concedir la primera freqüència a Ripoll i  no va caure del cantó dels editors d’El 9 Nou. Anys més tard va sortir a concurs la freqüència que va deixar lliure la ràdio RKOR (Granollers) i tampoc va tocar a Premsa d’Osona. Molet explica que “mai ens havien donat la llicència i no volíem fer ràdio pirata, igual que no volíem una televisió sense tenir drets històrics”.

Pel que fa a la programació, la primera fase d’emissions d’El 9 FM constarà de la següent estructura: la música sona durant tot el dia interrompuda únicament pels butlletins informatius (àmbit comarcal) que s’emeten cada hora. Als vespres però, El 9 FM se sincronitza amb els programes de contingut d’El 9TV i emet simultàniament aquells programes que sí poden aprofitar-se per ràdio ("Temps Afegit", "Angle Obert" o "Bon Cop de Rock"). Aquests programes s’emeten en directe a les 22 hores i en diferit a la mitjanit.

La segona fase prevista rau en una programació més generalista on un magazine ocuparia bona part del matí i la resta es complementaria amb programes de contingut informatiu propis com es fa a El 9TV. 

Durant les properes setmanes està previst que El 9 FM cobreixi també les retransmissions esportives més importants de la comarca aprofitant, “si es pot”, les retransmissions d’EL 9TV, sent fidels a la filosofia de l’empresa d’oferir el mateix tractament de la informació en diferents formats. 

Amb aquesta filosofia s’entén que tot es porti des d’una redacció única on els periodistes de la televisió, la ràdio, el web i el diari són pràcticament  els mateixos. “El periodista haurà de demostrar la seva polivalència dins els diferents formats ja que ha de tenir en compte que hi ha gent que no veu el que passa en el cas de la ràdio” explica Molet.
Arxivat a