L'escola de l'Opus Dei a Tavèrnoles, en solfa

Jugada d'escacs entre tres ajuntaments i la Generalitat.

Quico Sallés
15 de febrer del 2010
Terrenys de Tavèrnoles on es podria construir el col·legi de l'Opus Dei.
Terrenys de Tavèrnoles on es podria construir el col·legi de l'Opus Dei. | Osona.com

Terrenys de Tavèrnoles on es podria construir l'escola vinculada a l'Opus Dei.

Veritable orfebreria política fina. El polígon que havia d'unir Vic, Folgueroles i Tavèrnoles i que encenia una certa polèmica ja està encarrilat. Un veritable entramat de joc polític ha acabat amb un acord que, cosa estranya en política municipal, satisfà als tres ajuntaments implicats.

Finalment, el polígon industrial es construirà entre Vic i Folgueroles, sense Tavèrnoles, amb la tutela i direcció tècnica d'Urbanisme de la Generalitat, gràcies a la modificació PGOU de l'àmbit de l'ermita de Sant Francesc de Vic.

La zona verda que s'havia de destinar a Tavèrnoles per arribar al còmput final de metres quadrats per poder planejar el polígon es queda a Vic. A canvi, el municipi que obre les portes a les Guilleries tindrà una escola privada vinculada a l'Opus Dei. Una assegurança per evitar que els terrenys rústics formin part d'un complex industrial.

La zona verda. "El Pas del Meandre" 

Xavier solà, regidor d'Urbanisme de Vic, ha acceptat una de les demandes més reclamades per Iniciativa Verds, convertir el "Pas del Meandre" del Mèder en zona verda. Amb aquesta incorporació, Tavèrnoles pot alliberar, a través del seu Pla d'ordenació urbanística municipal(POUM), els terrenys rústics pròxims a la carretera de Roda, propietat de l'Institut Català del Sòl (INCASOL), per convertir-los en zona d'equipaments. Una projecte que permet instal·lar la demandada escola de l'Opus Dei al municipi.

Sis demandes satisfetes

Una solució que cobreix doncs sis demandes insistents: cobrir la petició d'una altra escola privada en l'àrea d'influència de Vic, recuperar una zona verda a la capital d'Osona - insistida per Iniciativa Verds de Vic-, començar el planejament d'un polígon que obri ponts entre Folgueroles i Vic, Tavèrnoles evita que un terreny rústic sigui catalogat d'industrial, i en darrer terme, l'Incasòl es podrà treure de sobre finalment els terrenys de Tavèrnoles que va comprar a fi i efecte com a sòl industrial.

La compra-venda gairebé "enllestida"

Segons fonts pròximes a la negociació, la compra-venda per part de l'escola amb l'Incasòl està gairebé "enllestida", i divendres passat s'estava pendent d'una signatura en format compra-venda privada entre l'Incasòl i l'empresa que gestionaria la futura escola.

També l'alcalde de Tavèrnoles, en declaracions a Osona.com , reconeix que "hi ha contactes i que estan molt avançats" però "formalment no ens ho han comunicat". Una comunicació absolutament necessària donat que  l'Ajuntament de Tavèrnoles es troba en ple procés d'aprovació del POUM, i per tant, haurà de canviar la qualificació de terreny rústic al d'equipaments. Una opció que el mateix alcalde, Joan Roura considera factible. "Nosaltres ho veiem bé", ha afirmat a Osona.com . De moment, govern i oposició hi estan a favor. Caldrà veure que hi diu el poble sobirà de Tavèrnoles.

- Notícies publicades

Arxivat a