Noia segrestada: «Vaig veure la mort a Centelles»

Dolors O relata el seu captiveri on va ser apallissada i violada.

Redacció osona.com
12 de febrer del 2010

Dolores O, la noia segrestada per un clan gitano per imposar-li una nova parella, ha explicat aquest dijous  les seves setmanes de calvari en una caseta abandonada de Centelles, on va ser apunyalada, pegada, violada i rapada al zero durant un captiveri en què assegura que "va veure la mort".

En el judici que se celebra a Barcelona i durant un interrogatori que s'ha prolongat prop de tres hores, la víctima ha ratificat avui els sofriments que va denunciar en el seu dia en el judici que se segueix a l'Audiència de Barcelona contra els seus cinc presumptes carcellers, els germans Juan i Pascual E; la mare de tots dos, Adelina J; la parella del primer d'ells, Jessica G, i l'amic de la família Juan Gabriel B.

En la seva declaració, la noia, que tenia 19 anys quan va ser segrestada, ha culpat principalment de les pallisses que va rebre durant el seu captiveri els germans Juan i Pascual E, membres del clan gitano Los Esquiroles, encara que també afirma haver estat bufetejada i apallissada per Jessica G i Adelina J.

Un exculpat

Juan Gabriel B. és l'únic acusat a qui la víctima ha exculpat de les agressions físiques, encara que ha assenyalat que va ser ell qui, juntament amb Pascual E, li va tallar els cabells al zero, un càstig que la llei gitana aplica a les dones repudiades.

Segons el relat de la jove, que va ser alliberada pels Mossos d'Esquadra el juliol del 2008, el seu martiri va començar mesos abans, quan, acompanyat dels seus familiars, la va anar a buscar a casa seva el líder del clan Juan E, amb qui ella havia mantingut una relació sentimental durant prop de dos anys.

Amenaces

Juan E, ha afegit la noia, se la va emportar amb ell i la seva família i la va amenaçar de matar-la a ella o a la seva filla de pocs mesos, però, un mes després, la va abandonar per iniciar una nova relació amb Jessica G, i la va obligar a convertir-se en la parella sentimental del seu germà Pascual E.

Llavors la víctima va passar a viure amb el clan de Los Esquiroles en una caseta abandonada de Centelles, on, assegura, era pegada brutalment pels germans Juan i Pascual E sense motiu aparent, "quan s'avorrien o quan els faltava l'alcohol". "Jo no entenia per què ho feien", ha agregat.

Segons Dolores O, el que més s'acarnissava amb ella era el líder del clan -a qui els altres obeïen perquè "ell era el cap i amenaçava de matar-nos"-, i en un parell d'ocasions Pascual E. va intercedir per salvar-li la vida davant el seu germà, que pretenia llançar-la a un pou de 19 metres de profunditat.

Forçada a mantenir relacions

Tot i reconèixer-li aquest gest, Pascual G. també ha estat blanc de les acusacions de la víctima, que ha afirmat que "quatre o cinc vegades" la va forçar a mantenir relacions sexuals, sense que ella es pogués defensar perquè "no tenia forces".

Durant el seu segrest, la denunciant manté que va rebre múltiples cops de puny, puntades de peu, bufetades i ganivetades, mentre que els acusats la lligaven contínuament, en ocasions amb cadenes de gos, i li donaven per menjar les seves sobres.

"A Centelles vaig veure la mort, vaig pensar que la meva vida acabava allà i que Juan o Pascual m'anaven a matar", ha recalcat la víctima, que ha declarat protegida per quatre mossos d'esquadra que impedien la seva confrontació visual amb els processats.

Intents de fuga

La noia també ha explicat que va intentar escapar-se sense èxit en dues ocasions dels seus captors i ha evocat una providencial intervenció d'una filla d'Adelina J., que hores abans del seu alliberament es va presentar a la caseta i, apiadant-se d'ella, la va deslligar, li va posar gel als hematomes i li va donar un entrepà i una coca-cola.

Quan aquell mateix dia els Mossos van anar a alliberar-la, alertats per una trucada anònima, Dolores O  els va explicar que presentava ferides perquè havia caigut i els va demanar que la deixessin amb el seu marit Juan E, una versió que, ha aclarit avui, va donar per por que el líder del clan la matés a ella o a la seva filla.

- Més informació del cas
- Notícies publicades

Arxivat a