La Gran Rua fa pujar la temperatura del Carnaval de Terra Endins

Unes 3.000 disfresses i 31 carrosses omplen de color els carrers de Torelló. La colla guanyadora ha estat Un Diumenge Qualsevol, amb una carrossa del joc de l'oca (a la foto).

Redacció osona.com
14 de febrer del 2010
La comparsa de la colla Un Diumenge Qualsevol, aquest dissabte a Torelló.
La comparsa de la colla Un Diumenge Qualsevol, aquest dissabte a Torelló. | Adrià Costa

La colla Un Diumenge Qualsevol s'emporta, per tercer any consecutiu, el premi del Carnaval de Terra enduins. Foto: Joan Parera

Fèlix Millet, estrella d'un munt de carrosses de tots colors
Publicat diumenge, 08:25 hores


Un total de 31 carrosses i gairebé 3.000 persones disfressades han participat, aquest dissabte, a la Gran Rua de la 32a edició del Carnaval de Terra Endins, omplint de colors i disbauxa els carrers de Torelló. Les disfresses dels diferents grups han estat molt diverses i han abastat des d’àmbits molt generals, com els esquimals, venecians o àngels, fins a altres molt més lligades amb l’actualitat, com les de Michael Jackson o la corrupció. Com no podia ser d’una altra manera, el senyor Fèlix Millet ha estat una de les estrelles de la vetllada.

El fred ha donat una petita treva al Carnaval i els termòmetres han pujat una mica, en relació a ahir. Així, les temperatures s’han situat als voltants del 0ºC (a les Senyoretes vorejaven els -5ºC) i s’ha pogut seguit la Rua amb una mica més de comoditat. Això sí, ben abrigats. Els carrers, un cop més, s’han tornat a omplir de visitants.

La carrossa guanyadora de la Rua ha estat la de la colla Un Diumenge Qualsevol, al voltant del joc de l'oca. Portava per títol: "Les oques deixen el taulell, per muntar-se una festa de nivell". En la modalitat B (carrosses de menys de 8 metres) la guanyadora ha estat la colla Nou Enrenou, amb "M, de Millet, de Montull, de Money, de Música, Em a cagar a la via".

- Classificacions de la Gran Rua 2010

----------
La desfilada de moda més esbojarrada de l'any
Publicat dissabte, 07:30 hores

Monges desbocades, cheerleaders calentes com una mala cosa, gimnastes amb un quilet de mes, dones que fumen intentant captar clients, caputxetes vermelles poc innocents, adolescents ensenyant el seu filet de tanga vermell (i de pas tot el cul), infermeres amb xeringues gegants... la festa de les Senyoretes i els Homenots no va decebre i va tornar a congregar dotzenes i dotzenes de nenes a la plaça Nova de Torelló. Totes, i tots vaja, amb un desig irrefrenable de mostrar els seus atributs.

Malgrat el fred, el Carnaval de Terra Endins continua, més multitudinari que mai. Si el dijous va ser la festa del Pullassu, ahir divendres fou el gran dia de les Senyoretes. La festa segueix avui dissabte amb la Gran Rua.

Les  Senyoretes d’ahir van tenir una convidada especial: la Mare Morena de Calputa. L’ocasió s’ho mereixia. La monja va beneir el 25è aniversari de la festa i va arribar a la plaça amb un gran pastís nupcial per celebrar les noces de plata.

L’espectacle commemoratiu preparat per celebrar l’efemèride, a l’escenari de la plaça Nova, va repassar aquest quart de segle, amb algunes de les actuacions més sonades durant tots aquests anys, que es van repetir en viu i en directe. La festa va quedar un pèl deslluïda per la impaciència de les Senyoretes, que van envair literalment la passarel•la, ansioses per desfilar i mostrar els seus encants a tots els assistents.

La passarel·la de les Senyoretes, aquest divendres. Foto: Adrià Costa

---------------
El Pullassu! Comença el Carnaval de Terra Endins!
Publicat, divendres 07:00 hores

Centenars de persones van combatre ahir les temperatures més baixes de tot l’any i van sortir al carrer a Torelló... de festa! L’ocasió s’ho valia. Aquest dijous es va celebrar una nova edició del Pullassu, la cercavila sexual-lúdicofestiva que marca l’inici de la gran festa popular del Carnaval de Terra Endins, el més esbojarrat de la Catalunya Central.

La disbauxa continuarà aquest divendres, amb les tradicionals Senyoretes i els Homenots, i continuarà el dissabte, amb la Gran Rua. El diumenge, Carnaval infantil.

La festa del Pullassu, aquest dijous. Foto: Adrià Costa

La concentració de margalefassians, a la plaça Germà Donat, poc abans de les 9 del vespre d’ahir dijous va donar el tret de sortida de la festa del Pullassu. No hi va faltar cap dels personatges: Margalef, Xapot, La Guita Tita, el foc, el color de les banderes, el vi, els grallers, els malabars i la batucada.

A la plaça Vella es va celebrar el ritual, on Xapot el bruixot va invocar a Margalef, el fill bastard del Rei Carnestoltes, es va escollir el Cavaller del Gran Pullassu, es va presentar la Guita Tita, se li va tallar la tranca a Margalef, es va coure el seu nardo i es va elaborar l’apotzema màgica Després del ritual, hi va haver una botifarrada popular acompanyada amb el beuratge màgic elaborat.

- Més informació del Pullassu

Senyoretes i homenots, 25 anys d'història

Aquest divendres, continua la festa:

A les 9 del vespre: concentració dels convidats a l'esplanada de la plaça Joana Martorell, on s'iniciarà el passeig nupcial beneït per la Mare Morena de Calputa (hi haurà pastís per als assistents).

A les 10: Arribada del pastís nupcial a la plaça Nova, amb coca per a tothom. Tot seguit, gran espectacle commemoratiu de les noces de plata.

A 3/4 d'11: Inici de la PASSAREL•LA amb la desfilada dels convidats i tots els assistents, per lluir els modelets creats especialment per a l'ocasió (Portar arròs per treure la humitat de la plaça).

A la sortida de missa, FOTOGRAFIES de record dels assistents a la celebració.

Tot seguit els convidats es dirigiran a la sala de ball on es farà el gran final de festa amb Dj's especials per a l'ocasió.

- Més informació de les Senyoretes

Gairebé 3.000 participants a la Gran Rua

El plat fort del programa serà, un cop més, la Gran Rua, que se celebrarà el dissabte, 13 de febrer. La comitiva comptarà amb més de 30 carrosses i amb gairebé 3.000 participants. Els organitzadors esperen superar la xifra dels 70.000 visitants de l’any passat.



Les carrosses tenen temàtiques molt diverses, entre les que no hi faltarà Michael Jackson, la loteria, la independència de Catalunya i la corrupció, amb Fèlix Millet com a figura estelar. El programa és el següent:

A partir de 2/4 de 5 de la tarda, trobada i concentració de carrosses a la plaça de la Sardana.
• Visita del Jurat.
• Lectura del pregó.

A les 7 de la tarda: Inici de la Rua.

A les 10 del vespre, obertura del recinte de ball a la zona esportiva amb Dj’s i l’Orquestra MONTECARLO.

A 2/4 d’11, arribada a la plaça Joanot Martorell.

A partir de la 1, entrega de premis a la Carpa.

- Mapa del recorregut de la Gran Rua
- Llistat i ordre de les carrosses
- Més informació de la Gran Rua

El Carnaval Infantil, diumenge, i l’enterrament de la sardina, dimecres, posaran el punt i final al Carnaval de Terra Endins.


FOTOGRAFIES DE TOTS ELS ACTES

El Carnaval de Terra Endins va tenir una prèvia el passat dilluns, amb la irrupció del Rei Carnestoltes al ple municipal on, amb els seus vassalls, va donar un cop d’estat i va proclamar la República de la Barrila. La festa popular, la més multitudinària, va començar aquest dijous, amb el Pullassu. Continuarà avui, amb les Senyoretes, i el dissabte, amb la Gran Rua.

Una imatge dels carrers de Torelló, aquest dissabte. Foto: Adrià Costa

De tot plegat, Osona.com us en tindrà ben informat, amb galeries de fotos de totes les activitats, amb les millors imatges de tot el Carnaval. No us ho perdeu!!

- Tota la informació del Carnaval de Terra Endins de Torelló
- Programa d'actes del Carnaval

Galeries de fotos d'aquest any
 
- Les carrosses
- Gran Rua (2)
- Gran Rua (1)
- Senyoretes i Homenots
- La festa del Pullassu
- Cop d'estat
- Presentació

Més fotos del Carnaval de Terra Endins
- Rua (2009)
- Nit de Senyoretes a la carpa (2009)
- Senyoretes (2009)
- Pullassu (2009)
- Presentació (2009)
- Rua (2008)
- Senyoretes (2008)
- Rua (2007)
- Senyoretes (2007)
- Senyoretes (2006)


Vídeo: Lurdes López


Vídeo: Lurdes López
Arxivat a