Nadal confirma que la C-17 estarà desdoblada fins a Sora el setembre

El 2011 es completarà fins a Ripoll. El conseller ha visitat les obres a Orís i ha signat el projecte de la llei de barris de Roda de Ter.

per ACN, 5 de febrer de 2010 a les 17:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El conseller Joaquim Nadal ha visitat les obres de desdoblament de la C-17 a la zona de Bajalou. Foto: Adrià Costa


El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha confirmat aquest divendres, tal com ja va anunciar Osona.com, que el desdoblament de la C-17 entre la variant de les Masies de Voltregà i l'enllaç de Sora entrarà en servei al setembre. Les previsions amb les que treballa el Govern apunten que el setembre del 2011 estarà acabat tot el desdoblament fins a l'entrada de Ripoll.

Nadal ha assegurat que l'obra va “llançada” perquè inicialment es calculava que una part d'aquest tram, entre Orís i Sora, no podria entrar en servei fins al desembre. El conseller ha visitat les obres i ha assegurat que els “descreguts” hauran de passar “amunt i avall” per veure com s'ha “desencallat” una obra “històricament” reclamada.

Nadal, que ha rebut l'explicació dels responsables de les obres, ha explicat que els túnels del tram fins a Sora estan “completament calats” i “reforçats”. Aquests són el túnels paral•lels als actuals de Sant Quirze de Besora, el Ginestet i Codines. En determinats trams de l'obra, segons ha explicat Nadal, ja s'ha començat a fer una primera fase de pavimentació. Actualment, ha explicat el conseller, es treballa “intensament” en punts més delicats de l'obra com un mur sobre el riu Ter o en els viaductes de l'obra com el de Cussons d'uns 170 metres de longitud.

En el cas del tram entre Montesquiu i Ripoll, que es preveu que estigui acabat el 2011, és una obra '"complexa" per la seva orografia. Actualment s'ha excavat el túnel de la Farga de Bebié i s'estan excavant els túnels de Bellavista i Ripoll. També es treballa en les boques dels túnels de Terradellas i Montesquiu.

El conseller ha destacat que l'obra no presenta “obstacles seriosos” i que al 2011 es podran donar per superats els “vells dèficits” de comunicacions entre Osona i el Ripollès amb una carretera completament desdoblada.


La inversió total del desdoblament de la carretera entre Vic i Ripoll és de 312 MEUR. L'obra l'executa la concessionària Cedinsa, la mateix que executa les obres de desdoblament de l'Eix Transversal. Nadal ha explicat que l'empresa ara es “bolca” en acabar aquesta obra per posteriorment “bolcar-se” en la C-25, d’on ha recordat que ja s'han iniciat els treballs en determinats trams.

- Més informació, des del web de la Generalitat

Galeries de fotos de les obres
- Joaquim Nadal visita les obres de desdoblament de la C-17 a Orís
- Obres de la C-17 (novembre 2009)
- José Montilla visita les obres de desdoblament de la C-17 a Montesquiu
- Joaquim Nadal visita les obres de desdoblament de la C-17 a Sant Quirze de Besora
- Inici de les obres de desdoblament de la C-17 a Orís

----------
Actuació al nucli de Roda de Ter

Prèviament a la visita de les obres de la C17, Joaquim Nadal ha signat a Roda de Ter el conveni per a la regeneració del nucli antic del municipi. Aquest projecte està inclòs dins de la sisena convocatòria de la Llei de Barris.

El conseller ha destacat que en aquest projecte la Generalitat assumeix al 75% del cost pel fet que va ser seleccionat en la modalitat de municipis de menys de 10.000 habitants. El cost total del projecte és de 5 MEUR. Nadal ha assenyalat el pla com un “nou impuls” per un municipi que creix o ha assegurat que aquests projectes han de garantir la “cohesió social".

Entre els projectes contemplats en l'actuació al nucli antic, Nadal ha destacat l'equipament “molt potent” que es vol fer per “habilitar i transformar” l'antiga factoria tèxtil La Blava, que va inspirar el poema de Miquel Martí i Pol “La fàbrica”. Entre d'altres projectes, el pla de barris també actuarà en el carrer Pere Almeda, la plaça Major o el carrer Ramon Martí o l'edifici de Can Planoles.

- Més informació de la sisena convocatòria de la llei de barris

Obres de desdoblament de la C-17. Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació