Dos xinesos detinguts per comprar amb targetes i passaports falsos

Els documents haurien estat suministrats per una xarxa organitzada a canvi dels objectes comprats.

Quico Sallés
01 de febrer del 2010

Carrer Sant Antoni de Vic, dissabte al matí. Dos xinesos, un d'ells menor, van anar a comprar electrodomèstics en una botiga d'aquest cèntric carrer de capital d'Osona. Fins aquí, tot normal. Ara bé, la quotidiana activitat es va torçar quan els dos ciutadans van intentar pagar amb targetes de crèdit duplicades i passaports falsos. Alertats els Mossos van procedir a la seva identificació enmig del carrer i un cop comprovada la falsedat de la documentació van procedir a la seva detenció.

Segons fonts pròximes al cas, els dos pispes haurien estat alhora víctimes d'una xarxa organitzada a nivell estatal. Les mateixes fonts detallen que el procedir amaga una veritable lletania de delictes. Un ciutadà xinès en situació irregular s'estableix en una ciutat determinada. Un cop instal·lat aquesta xarxa li subministra un passaport i targetes de crèdit duplicades. Documents que han de servir perquè comprin els objectes que els hi manen i que han de portar de nou en un magatzem de la mateixa xarxa. És el preu de la documentació.

Una xarxa organitzada
 
Les forces policials ja fa mesos que segueixen la pista d'aquesta banda i, de moment, no han arribat al cervell de l'organització. Però l'estructura, la por de les víctimes a represàlies i la gran capacitat de mobilització d'aquestes estructures secretes fan difícil la seva localització i desarticulació.

Els dos detinguts van  passar a disposició judicial el mateix dissabte al vespre i diumenge al matí. Cap dels dos ha volgut declarar davant el Jutge instructor del cas que els manté en presó preventiva.

Arxivat a