Carretero dimiteix

El líder independentista dimiteix acompanyat de 13 membres més de l’executiva, en una reunió a Vic. Crisi a la formació sobiranista per desavinences en l’elaboració de les llistes al Parlament.

Quico Sallés
31 de gener del 2010
Joan Carretero presenta Reagrupament.cat a Vic
Joan Carretero presenta Reagrupament.cat a Vic | Adrià Costa
L’ executiva nacional de Reagrupament reunida aquest migdia en un cèntric restaurant de Vic ha evidenciat les primeres diferències de la formació. El líder de l’agrupció, Joan Carretero hauria abandonat l’executiva amb tretze membres més, malgrat les negociacions de Ruth Carandell, via telefònica amb Emili Valdero i amb l’Albert Pereira,  per evitar la trencadissa. El motiu de la discussió ha estat el plantejament de l’encara associació alhora d’elaborar les llistes al Parlament.

Pel que sembla, el sentit assembleari del partit comportaria dues ànimes dins la formació. Els que insisteixen  que els associats de tot Catalunya votin la llista electoral, i els que volen que cada territori designi i voti cada candidat. Una qüestió de formes i de fons que variaria de molt els noms i l’ordre de les llistes. La manera d’escollir els candidats s’hauria de decidir abans de l’assemblea que celebrarà Reagrupament el proper 21 de març.

Els membres que s’oposen a les directrius de la majoria de l’executiva serien Emili Valdero, Albert Pereira, Jaume Renyer i l’excap de comunicació de la formació Francesc Abad.  Segons una font coneixedora de la situació han informat aquest vespre a Nació Digital que de ser un partit orgànic  els quatre membres que divergeixen sobre la forma d’elegir les llistes “se’ls hauria et callar, i nosaltres ens creiem la democràcia”. De tota manera, no tanquen la porta a reconduir la situació