La deixalleria mòbil de Vic s’estén al barri de l’Horta Vermella

A partir del mes de febrer.

Redacció osona.com
27 de gener del 2010
Deixalleria mòbil de Vic.
Deixalleria mòbil de Vic. | Ajuntament de Vic.

Deixalleria mòbil de Vic. Foto: Ajuntament de Vic.

La deixalleria mòbil de Vic arriba a l'Horta Vermella i per tant amplia el seu radi de cobertura a partir del pròxim mes de febrer. L’emplaçament exacte serà al Carrer Josep Pratdesaba i d’aquesta manera s’aconsegueix donar un nou servei al barri. La deixalleria serà present el primer dimecres de cada mes.

La nova ubicació no afectarà al calendari ja establert d’altres barris, ja que el Consell Comarcal d’Osona disposa de dues deixalleries mòbils i el primer dimecres de cada mes hi haurà aquest servei tant el barri de la Guixa com a l’Horta Vermella.

Aquesta nova ubicació incrementa a nou els punts de servei actuals. Així podem trobar la deixalleria a:

Plaça Divina Pastora el primer dimarts de cada mes
C/ Pla del Maset (La Guixa) el primer dimecres de cada mes
C/ Josep Pratdesaba (Horta vermella) el primer dimecres de cada mes
Parc Esteve Orriol. Av. de l’Estadi el segon dimarts de cada mes
Plaça Estació el segon dimecres de cada mes
Parc Jaume Balmes el tercer dimarts de cada mes
Parc Miquel Coll i Alentorn (Serra-de-senferm) el tercer dimecres de cada mes
Plaça Mastrot el quart dimarts de cada mes
Parc Miquel Coll i Alentorn el quart dimecres de cada mes

Dades de l’any 2009:

El servei de la deixalleria mòbil està consolidat i esdevé una atenció molt apreciada pels ciutadans. Durant l’any 2009 l'han utilitzat un total de 4.240 usuaris, uns 353 usuaris més que l'any 2008, és a dir un  increment de més d'un 9%.

Cada mes utilitzen el servei una mitjana de 385 usuaris, dada força significativa comparada amb la utilització que es fa de serveis similars en altres ciutats.

El nombre d'entrades de residus durant el 2009 ha estat de 6.917 ut, més que l'any anterior, malgrat que la generació de residus a nivell de tota la ciutat ha disminuït i això repercuteix en el nombre d'entrades que es produeixen.

Destacar que s'han recollit 15.500 Kg de residus. El principal residu que es recull a la deixalleria mòbil és l'oli vegetal usat amb un total de 5.000 litres el que suposa una quantitat molt important. Si tenim en compte que 1 litre d'oli abocat a l'aigüera contamina 100.000 litres d'aigua, podem afirmar que l'oli recollit a la deixalleria mòbil ha evitat la contaminació de 500.000 m3 d'aigua.

Arxivat a