Huguet signa el contracte programa que finançarà la UVic fins al 2012

El Govern aportarà 40,3 milions d’euros.

Redacció osona.com
27 de gener del 2010
Josep Huguet i Assumpta Fargas, dirigint-se a l'Aula Magna.
Josep Huguet i Assumpta Fargas, dirigint-se a l'Aula Magna. | Adrià Costa

Josep Huguet, atén als mitjans, després de signar el nou contracte programa amb la UVic. Foto: Adrià Costa

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el president de la Fundació Universitària Balmes i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; i la rectora de la Universitat de Vic (UVic), Assumpta Fargas, han signat aquest dimarts el contracte programa per al període 2008-2012 a través del qual el Govern aportarà 40,3 milions d'euros al centre fins al 2012. Huguet ha destacat que el repte de Catalunya per accelerar la sortida de la crisi és assumir la cultura de la innovació dins l'empresa i fer una aposta, a mig termini, en la recerca i el desenvolupament. En aquest sentit el conseller ha dit que, en aquestes dues funcions, el sistema universitari juga un paper fonamental.

Després de la signatura del contracte programa, el conseller ha presentat en una conferència el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació. Huguet ha recalcat que “ara mateix per accelerar la sortida de la crisi” s'ha d'assumir, de forma “immediata” la cultura de la innovació dins l'empresa. “A mig termini”, ha dit Huguet, cal fer una aposta en recerca i desenvolupament.

El conseller ha posat de relleu que, en aquestes dues funcions, el sistema universitari té un paper “fonamental” a complir “tant pel que fa als serveis bàsics d'innovació com per triar un o dos camps d'excel•lència en funció de la força que es tingui al darrere”.

La rectora de la UVic, Assumpta Fargas, ha destacat que el contracte programa és una “peça clau” i una “prova clara” de l'aposta del Govern pel centre. Fargas ha remarcat que és un “compromís” i un “reconeixement” que estimula la universitat a seguir treballant per una docència de qualitat.

Per la seva banda, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha posat de relleu que la signatura del contracte suposa la consolidació d'un model públic però de gestió privada. Vila d'Abadal també ha subratllat que la UVic és “perfecta” per adaptar-se als reptes del futur.

Les xifres del contracte programa

El contracte, que el Govern va aprovar el mes de desembre, ha suposat, a grans trets, una dotació de 7,8 milions d'euros per al curs 2008-09; de 8,6 milions per al curs 2009-10; de 9,4 milions per al 2010-11 i de 10,1 milions per al curs 2011-2012. D'aquesta dotació una part és fixa per a despesa corrent i l'altra variable, subjecta a la consecució d'objectius en els àmbits de la docència, la recerca i la gestió. El contracte programa preveu també la partida d'1 milió d'euros de mitjana anual per a inversions, cosa que no contemplaven els anteriors contractes programa.

- Més informació del contracte programa

Josep Huguet i Assumpta Fargas, dirigint-se a l'Aula Magna. Foto: Adrià Costa
Arxivat a