Els perruquers osonencs es posicionen contra el cànon de l’SGAE

La Sociedad General de Autores y Editores pretén cobrar per posar música als establiments.

Redacció osona.com
26 de gener del 2010

Els perruquers d’Osona, en una nota de premsa signada per la seva presidenta M. Carme Molas, ha criticat amb fermesa el cànon que pretén cobrar la Sociedad General de Autores y Editores(SGAE) a les perruqueries per permetre posar música a l’establiment. La mesura ha aixecat una forta polseguera a tot el país, i més quan el cobrament es vol estendre a d’altres sectors, com els de la restauració.

Segons Molas, la mesura està “totalment fora de lloc”. En la seva argumentació, la presidenta dels perruquers ha estat molt dura amb l’SGAE: “No siguem ridículs, que el nostre país necessita gent emprenedora , nous empresaris, gent sèria i amb ganes de treballar, i les coses ben fetes. No paràsits que només viuen del treball i l’esforç dels altres!”. Sense comentaris.

NOTA DE PREMSA

Fa temps varem començar a rebre noticies de l’SGAE degut a les primeres inspeccions en el nostre sector. Les queixes, naturals, dels nostres associats ens van  fer posar en contacte amb altres associacions de perruquers de Catalunya, alhora també varem contactar amb la Federació Catalana de Perruquers de Catalunya. A tots ens va semblar totalment fora de lloc aquest pagament, que diuen que és obligat.

Avui, tot plegat, després de dures queixes en contra de l’SGAE i de l’invent de pagar els drets d’autor, denunciem públicament aquesta “mena d’estafa” acceptada i recolzada per la llei, la qual no s’acaba amb perruqueries i centres d’estètica, si no que també l’estan  patint bars, restaurants i altres sectors.

Per més inri avui m’ha trucat el president de la Federació Catalana de Perruquers de Catalunya, i m’ha comentat que també han començat a rebre aquesta mena d’inspeccions les residències d’avis, que suposo és una de les poques distraccions que tenen aquesta  pobra gent...

El mateix president, Jordi Serradell, m’ha dit que els senyors de l’ SGAE (per dir-ne algun nom), ens estan demanat una trobada per rebaixar-nos aquest cànon. No ens assentarem sense un polític al davant i eliminant aquests impostos .

Senyors de l’ SGAE, els hi parlo en representació dels perruquers i esteticistes d’Osona:

Paguem drets d’autor en els cd’s, en els equips de música...nosaltres com altres sectors no vivim d’escoltar música, tenim les nostres feines...

Perdoneu-me senyors de l’SGAE, saben la sort que tenen de que en els nostres establiments els hi fem publicitat gratuïta? Potser a partir d’ara exigiré personalment saber els noms dels cantants que cobren d’SGAES, per descomptat, per no tornar a escoltar mai més la seva música.

Us recomano que treballeu com nosaltres vuit hores diàries, feu concerts, gires, treballeu... que és la manera més digne de fer diners.

Ah! i també hem pensat que a més a més de denunciar la vostra poca vergonya públicament, ens heu donat una fabulosa idea: podeu imaginar-vos que tota la gent pública que pentinem, tinguessin que pagar-nos els drets d’imatge perquè els hi hem fet un assessorament d’imatge?

NO SIGUEM RIDÍCULS que el nostre país necessita gent emprenedora , nous empresaris, gent sèria i amb ganes de treballar, i les coses ben fetes. NO PARÀSITS QUE NOMÉS VIUEN DEL TREBALL I L’ESFORÇ DELS ALTRES!

I en els nostres polítics els dic: que rectificar és de savis, i que si algun dia el nostre govern ha fet cas d’uns llops vestits de caputxetes, demanem des de el carrer que rectifiquin. I per tots els que ens agrada escoltar música quan treballem, estudiem, llegim, o fem el got amb els amics... que per molts anys sigui així!

M. CARME MOLAS
presidenta dels perruquers d’Osona
LA JUNTA I LA FEDERACIÓ DE PERRUQUERIES I ESTÈTIQUES DE CATALUNYA