El cinema més intimista de Carlos Sorín arriba a Vic

Cine Club projecta “La ventana”, el seu darrer i premiat film.

Redacció osona.com
25 de gener del 2010

La propera sessió de Cine Club Vic té com a convidat un dels màxims exponents del cinema argentí: el cineasta Carlos Sorín. El cinema Nou acollirà la projecció de “La Ventana”, la seva última pel•lícula. El film va obtenir el Premi Fipresci al festival de Valladolid 2008, el premi de la crítica cinematogràfica internacional.

Fidel a l’esperit de les seves històries mínimes, l’argentí presenta un treball auster, despullat d’artificis i amb un implacable domini del tempo i les emocions. Sorín toca el tema de la mort amb una serenitat i sensibilitat comparables a grans mestres del cinema.

A “La Ventana” assistim als últims instants de la vida d’un escriptor vell i malalt del cor que espera l’arribada del seu fill a qui fa anys que no veu. Don Antonio, el protagonista, no fa cas a les recomanacions de quedar-se al llit i esgota les seves hores gaudint de l’aire i la vista que li ofereix la finestra de la seva habitació. Pel seu cap passen intenses reflexions sobre l’amor, la felicitat i la fugacitat del temps. Tot plegat tenyit d’un cert escepticisme i tristesa.

Sobre el director

Nascut a Buenos Aires l’any 1944, Carlos Sorín va començar tastant l’èxit amb el seu primer llargmetratge. “La película del rey” (1986) va aconseguir el Lleó de Plata de la Mostra de Venècia i el Goya a la Millor Pel•lícula Estrangera de Parla Hispana. El seu pas per Hollywood va incrementar la seva filmografia amb “Sonrisas de New Jersey” (1989) però va ser el seu retorn a un cinema menys pretenciós i de contingut més profund – amb obres com “Historias mínimas”, “Bombón, el perro” o “El camino de San Diego”- el que han fet d’aquest director un dels més apreciats de l’espectre cinematogràfic actual.

Dades d’interès

- La sessió tindrà lloc dimarts 26 de gener a les 22.00 hores al Cinema Nou.

- Preu de l’entrada general 4 euros.

- Socis gratuït.

Per més informació a www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27 i a la web de la distribuïdora www.wandavision.com

Arxivat a