Els Mossos aturen a Vic una baralla escolar concertada per Internet

Dos adolescents havien quedat per estomacar-se davant del col·legi de Sant Miquel - Més d'un centenar de joves ha anat al lloc per presenciar els fets o animar els dos protagonistes

Quico Sallés
22 de gener del 2010
A quarts de set de la tarda d'aquest divendres, dia 22, la cantonada del carrer de Manlleu amb el carrer de Jaume I, a Vic, ha anat d'un pèl que no es convertís en l'escenari d'una batalla campal.  El motiu: una baralla entre adolescents concertada per la xarxa de relacions socials Facebook d'Internet.
 
Segons ha pogut saber Osona.com, els dos nois, alumnes de l'institut de Taradell i del col·legi de Sant Miquel, s'havien citat per apallissar-se a les portes d'aquest centre, per motius per ara no confirmats. A partir d'aquí la notícia va córrer pel Facebook amb ànims de convocatòria, cosa que ha provocat que un bon grup d'adolescents - entre cent i dos-cents- s'hagin agrupat al lloc per xafardejar o, fins i tot, per animar cadascun dels convocants, ocupant la via pública

Davant d'aquesta situació de risc, responsables del col·legi han trucat la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, que han enviat diverses dotacions en un espectacular desplegament que ha alertat i espantat els vianants i els veïns de la zona, i fins i tot a un agent de la policia catalana que es trobava al centre escolar pronunciant una conferència.

Després de moments de confusió, amb crits i abraonaments per part dels adolescents, les forces policials han aturat l'embranzida. Tres unitats dels Mossos i efectius de la Guàrdia Urbana han pogut separar del grup als dos menors que havien concertat aquesta "agressiva" cita. Finalment, els Mossos no han practicat cap detenció. Però, això sí, els dos nois s'han endut una bona bronca  per part de les forces de l'ordre.
Arxivat a