Quatre joves promeses musicals d’Osona

Els exalumnes de les escoles de música de Manlleu i de Vic toquen amb la Joven Orquesta Nacional de España.

per Redacció osona.com , 24 de gener de 2010 a les 09:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 
Tres dels quatre joves que han tocat amb la Joven Orquesta Nacional de España, amb el seu director, Cristobal Halffter

Tres joves músics osonencs han participat a l’encontre de Nadal de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) que ha culminat amb concerts a Alacant, Múrcia i Saragossa sota la direcció del conegut director i compositor Cristóbal Halffter. El darrer d’aquests concerts es va fer el dia 16 de gener passat a la capital aragonesa.

Els manlleuencs Irma Bau, violoncelista, Ignasi Roca, violinista, i la oboista Maria Alba Carmona, de l’Esquirol, són els tres músics que van ser seleccionats per formar part d’aquesta orquestra que es va fundar l’any 1983 amb l’objectiu de contribuir a la formació de joves músics de l’estat espanyol en l’etapa prèvia a l’exercici de la seva professió. També en forma part l’Anna Urpina, violinista de Vic.

Tots quatre són exalumnes de les escoles de música de Manlleu i de Vic.

La Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) pertany a l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministerio de Cultura. Creada el 1983, té l’objectiu de contribuir a la formació de músics en l’etapa prèvia a l’exercici professional. Fa cinc trobades l’any en les quals els assistents fan un programa de treball amb tutories personalitzades i aprofundeixen en l’estudi del seu instrument a través del repertori simfònic i camerístic, amb assajos parcials i de conjunt. Cada trobada culmina amb una sèrie de concerts.

 

Participació