ICV planteja a la Unió Europea que intervingui a Vic pel padró

Redacció osona.com
15 de gener del 2010
Raul Romeva. Foto: Adrià Costa

L'eurodiputat d'ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, ha registrat aquest divendres una pregunta a la Comissió Europea per demanar "quines accions es proposa adoptar la Comissió a per a què l'Ajuntament de Vic no apliqui la mesura assenyalada?" i si "en cas d'aplicar-la, quines sancions s'implementaran, tant contra el consistori en el seu conjunt com contra les persones que individualment van votar perquè es violessin normes comunitàries essencials de respecte als drets humans?". En aquest aspecte, ICV comet un error de manca d'informació perquè, de moment, ningú ha votat res al consistori vigatà, ja que la norma polèmica es considera una "instrucció interna".
 
De la mateixa manera, Romeva també s'ha interessat per saber quines accions adoptarà la Comissió Europea perquè "cap altre Ajuntament o ens de nivell local o de qualsevol altre nivell, de qualsevol dels Estats membres, pugui desafiar novament a la Unió Europea (UE) en una matèria tan sensible que afecta qüestions de xenofòbia, racisme i discriminació en impedir la integració impedint l'ús dels serveis públics a una persona que està vivint a Europa".

Per a Romeva "no permetre que els immigrants irregulars s'empadronin significa violar la llei nacional, però també la normativa comunitària".

En el text de la pregunta, Romeva recorda que la Llei espanyola de Bases de Règim Local de 1995 ordena que "tota persona que visqui a Espanya està obligada a inscriure's en el padró del municipi en el qual resideix habitualment" per la qual cosa "és per a tots, amb independència de la seva nacionalitat o situació administrativa".

Per tot això, Romeva ha afirmat que la decisió de l'Ajuntament "vulnera una sèrie de normes, directives i resolucions de caràcter comunitari, començant amb la violació de la pròpia Carta Europea de Drets Fonamentals però també els de totes les persones que aquí resideixen". "La promoció dels drets fonamentals, l'absència de discriminació i la igualtat d'oportunitats per a tots són elements clau de la integració que proclama la Carta i que el consistori no ha tingut presents", ha afegit mentre ha reclamat que la Comissió es pronunciï al respecte.
Arxivat a