Obren la convocatòria dels ajuts del programa Leader

Són per valor d'1,17 milions.

El Ripollès.info
14 de gener del 2010
El passat dia 30 de desembre es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre d’aprovació de les bases reguladores dels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader de Catalunya. Al Ripollès i als municipis del nord d'Osona tramiten aquests ajuts, per valor d'1,17 milions d'euros, l'Associació per a la gestió del Leader Ripollès, Ges i Bisaura que actua com a grup d’acció local (GAL) reconegut pel Departament d’Agricultura.

Aquesta ordre regula la distribució d’ajuts a persones físiques i jurídiques que vulguin invertir en noves actuacions per diversificar i complementar l’activitat econòmica, incrementar el nivell de rendes i contribuir a la creació de llocs de treball tot aprofitant els recursos i el potencial endogen.

Les inversions s'han d'incloure en quatre mesures del Programa de desenvolupament rural: millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues; creació i desenvolupament de microempreses; foment d’activitats turístiques i conservació i millora del patrimoni rural.

El període per sol·licitar-los està obert fins al proper 13 de febrer. Abans, el 18 de gener a les 11, es farà una sessió informativa al Consorci Ripollès Desenvolupament de Ripoll. L'endemà, a les 20:30, es repetirà a la sala d'actes de Caixa Manellu a Sant Quirze de Besora.

Mentrestant, des del DAR es concedeixen les resolucions d’ajut als projectes presentats a la convocatòria 2009. Des del GAL s’havien proposat 17 projectes per un valor d'1,7 milions i una quantitat subvencionable de 465.000 euros.

- Convocatòria dels ajuts al DOGC