1 de 10

El Govern recorda a Vic que ha d'empadronar els ciutadans que hi viuen

Per altra banda, Artur Mas diu que té “plena confiança” en l’alcalde de Vic.

per ACN, 12 de gener de 2010 a les 17:46 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Govern de la Generalitat ha recordat aquest dimarts a l'Ajuntament de Vic que “tots els ajuntaments i municipis tenen l'obligació d'inscriure a les persones que viuen al seu territori”. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, els dos portaveus d'aquest dimarts, els consellers Joan Manuel Tresserras i Mar Serna, han remarcat que al Govern no li consta la decisió del consistori osonenc d'impedir l'empadronament a immigrants en situació irregular. Serna ha recordat que la “documentació mínima” per als empadronaments es va acordar en la Taula de Ciutadania i Immigració, creada arran del Pacte Nacional d'Immigració, amb presència de les entitats municipalistes.

Ni Serna ni Tresserras han volgut entrar a valorar en profunditat l'anunci fet per l'Ajuntament de Vic i han remarcat que el Govern no coneix la proposta. “No coneixem una proposta específica i no hi hagut proposta que hagi estat debatuda” al Consell de Govern, ha dit Tresserras. Preguntat sobre si el Govern s'informarà sobre la decisió del consistori, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha remarcat que “no hi ha una tutela estricta”, que no hi ha hagut debat en el si del Consell de Govern sobre aquesta qüestió i que l'executiu no s'ha posicionat a l'espera de conèixer-ne detalls.

Tot i aquesta falta de posició, Tresserras ha remarcat que això no té a veure amb que hi hagi discrepàncies entre els socis del Govern: “A vegades s'expressen posicions diferents perquè els contextos són diferents, formulats a persones diferents, que s'expressen amb criteris lleugerament diferents, però no vol dir que hi hagi desacord”.

Preguntat sobre si el Govern prendrà mesures un cop coneguin formalment la decisió, Tresserras ha respost amb un “ja ho veurem”. El conseller sí ha mostrat “preocupació” perquè la immigració és “un tema de fons d'una extraordinària complexitat, agreujat per la crisi econòmica i a vegades costa molt adoptar la posició adequada per tal de resoldre això amb totes les garanties”. “Entenem que aquí hi ha un recorregut i estem a l'espera de quines són les propostes que es formulen”, ha afegit.


Suport de la cúpula de CiU

Per altra banda, el president de CiU, Artur Mas, ha mostrat avui la seva “plena confiança” en l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Així, ha volgut tancar la polèmica sobre els criteris d'empadronament a Vic, recordant que el d'aquesta ciutat és un “bon model des del punt de vista de la gestió i la integració de la immigració”. “Ha estat posat com a exemple de polítiques d'immigració”, ha subratllat. Per això, ha afegit que si això ha estat així fins ara i durant molts anys, “l'Ajuntament de Vic farà les coses bé com les ha fet sempre”. El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va exigir dilluns que es complís la legalitat a Vic, mentre UDC va demanar respecte per la decisió de l'Ajuntament.

En roda de premsa, Mas ha explicat que ha pogut parlar amb l'alcalde de Vic, i li ha expressat la seva “plena confiança”, perquè si no fos així, ha dit, no s'hauria posat Vic com a model des del punt de vista de la integració de la immigració. D'aquesta manera, el líder de CiU ha volgut acabar amb la polèmica sobre aquesta qüestió amb un missatge de tranquil•litat i de confiança en l'alcalde vigatà, que és d'UDC.

 

Participació