1 de 10

El soroll, el turment que ens envolta

La topada entre els drets al descans i al lleure, al Fòrum de Debats.

per Redacció osona.com, 15 de gener de 2010 a les 06:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Fòrum de Debats ha programat per a aquest divendres, 15 de gener, una conferència amb el títol de "El soroll: el turment que ens envolta”, que anirà a càrrec de Lluís Gallardo, advocat i membre de l’Associació catalana  contra la contaminació acústica. L'acte tindrà lloc al Museu de l'Art de la Pell de Vic, començarà a les 8 del vespre, i anirà seguit de col•loqui.

La problemàtica que s’exposarà sorgeix d’una col•lisió de drets: per una banda el del lleure i divertiment, juntament amb el de la llibertat d’empresa, i per l’altra banda el dret al descans, el de la salut i els fonamentals de la intimitat i la inviolabilitat del domicili. Normalment en l’època estiuenca és quan més sovint hi ha conflictes en aquest sentit i cada vegada els ciutadans estan més conscienciats dels efectes nocius de la contaminació acústica. La normativa que regula aquesta problemàtica és encara massa laxa i l’administració actua amb excessiva tolerància envers els infractors, quan no són els mateixos ajuntaments o altres institucions públiques els que promouen activitats que poden resultar molestes i sorolloses.

Lluís Gallardo és advocat, ex-lletrat de l’Ajuntament de Barcelona (Serveis tècnics del districte de Ciutat Vella)  i cofundador de l’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA), l’any 1998, i de la Associació Juristas contra el Ruido, l’any 2002. 


Ha format part de l’equip d’advocats que va aconseguir una sentència favorable en el cas del Pub Donegal de Barcelona, on per primera vegada es reconeixien lesions causades pel soroll.

Participació