Tornen a ser tres

Després de tallar la carretera d'accés a Gaza durant cinc hores els osonencs tornen a l'hotel on eren retinguts a Egipte. Gerard Mencos de Taradell, després de dos dies, es retroba amb els altres dos companys.

per Quico Sallés, 28 de desembre de 2009 a les 18:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Actualització a les 19:15


Després de tallar la carretera durant cinc hores,a les set del vespre hora catalaba, s'han sortit amb la seva. Laura Arau i Manuel Tapial, dos osonencs desplaçats a Egipte per manifestar-se a favor de Gaza retinguts per la policia egípcia a l'hotel Sinai Stars, a Al Arish, han tornat a l'hotel i a més amb la companyia del tercer osonenc del que no tenien notícies des de feia dos dies, Gerard Mencos de Taradell.

A les set del vespre, segons han confirmat en una conversa telefònica amb Osona.com, un grup d'antiavalot de la policia els ha "escortat fins a l'hotel" amb la condició que de tornar sans i estalvis als companys que havien assolit fugir de l'escomesa policial i havien arribat a diversos check points de la frontera d'Egipte amb Gaza. 

 Ara, reunit de nou el grup dels 25 retinguts preparen una altra ofensiva per arribar a la marxa que s'encetarà demà a Palestina. Segons han apuntat fonts de l'organització a Osona.com, podrien afegir-se a un grup de 200 anglesos que arriben per mar demà des de Síria. Aquesta caravana solidària anglesa utilitzaria la carretera d'Al Arish per arribar a terres palestines ja que per la frontera del Sinaí no els ha estat possible passar.


Notícia anterior

Tota una odissea la d'aquest matí dels dos osonencs desplaçats a Egipte per manifestar-se a favor de Gaza que es trobaven retinguts per la policia egípcia al perímetre de l'hotel Sinai Stars, a Al Arish. Finalment, han pogut fugir de l'hotel on estaven confinats i aquest migdia han tallat la carretera que condueix a Gaza. La seva intenció és creuar sigui com sigui la frontera.

Laura Arau i Manuel Tapial (foto) han encetat el matí amb no gaires bones prespectives. Segons han explicat a Osona.com a primera hora del matí han pogut sortir de l'hotel i agafar un taxi, però als pocs quilòmetres han estat interceptats per tres cotxes policials que els han detingut i els han tornat cap a l'hotel.
Poca estona després el grup que resta retingut han sortit de l'hotel i en una cèntrica plaça, sempre sota una estricta vigilància policial, s'han concentrat mentre cridaven consignes en àrab a favor d'una Gaza lliure. Una concentració que ha estat dispersada per la policia, que els ha obligat a retornar a l'hotel.

A quarts d'una del migdia, hora catalana, tretze dels cooperants retinguts, els dos osonencs, altres catalans, espanyols, turcs i un francès han agafat les maletes i han marxat a peu per la carretera comarcal que condueix d'al Arish a Gaza. Amb l'alè al clatell de la pressió policial han decidit plantar-se i tallar la carretera. En el moment del darrer contacte telefònic entre Osona.com i els osonencs retinguts, a les tres del migdia, continuaven tallant la carretera malgrat estar rodejats d'efectius policials antidisturbis.  

- Notícies anteriors

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació