El circ serà l'eix conductor del FestiVic

El certamen se celebrarà al recinte firal del Sucre, del 26 de desembre al 2 de gener.

Redacció osona.com
18 de desembre del 2009
Festivic
Festivic | Lurdes López

 

Aquesta setmana s’ha presentat el FestiVic que aquest any compta amb diverses novetats. El festival obrirà les portes  el dissabte, 26 de desembre fins al dissabte, 2 de gener, de 4 a 8 de la tarda, al recinte firal del Sucre.  Com cada edició, el FestiVic va adreçat als més joves de la casa i compta amb múltiples activitats lúdiques i educatives.

La roda de premsa va comptar amb la presència del regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López i Carol, i amb el director del festival, Gregori Vizcaino, de l’empresa Support Projects & Events. Tal com va esmentar el regidor de l’Ajuntament de Vic, aquest any el FestiVic es presenta amb un model renovat amb el circ com a fil conductor. En aquesta línia també va explicar que Vic s’apunta un argument més per tal de que esdevingui ciutat amiga del circ, factor que des de fa temps s’està treballant per part del consistori.

La iniciativa també aposta per un vessant més solidari a través de Pallassos sense fronteres o Joguines sense fronteres. També es presentarà un FestiVic més digitalitzat, doncs s’obre un nou canal digital on hi haurà totes les actualitzacions de cada dia a www.festivic.cat . Destacar que hi haurà una oferta d’activitats esportives que ha comptat amb el suport de diverses entitats esportives com a col•laboradores del projecte: Club Patí Vic, Club Gimnàtic Osona, el Tennis Vic i el Vic-Riuprimer REFO. El festival també compta amb la col•laboració dels consellers infantils que precisament aquest any treballen sobre un decàleg de l’esport vigatà.

Joan López i Carol  va afirmar que aquest any s’ha apostat per obrir xarxa comercial amb altres ciutats com és el cas amb el BadaNadal de Manlleu o bé l’oferta lúdica de Nadal d’Olot.

Gregori Vizcaino va explicar que cada dia es programen diferents actuacions d’alt nivell, com Desastrosus Cirkus el dissabte 26 de desembre a les 18:30 h a la pista central. Vizcaino també va destacar les diverses activitats que acollirà el festival a partir de diverses zones del recinte firal el Sucre: un espai dedicat a l’educació viària, un espai de zona WII, un espai de tallers de manualitats; un espai on hi haurà tallers d’àudiovisual, on els nens i nenes del consistori infantil realitzaran cada dia una peça informativa que posteriorment s’emetrà pels mitjans. El director del FestiVic també va apuntar que s’ha creat una zona d’SkatePark amb la possibilitat de veure demostracions de monopatins.

- Més informació i programa d’activitats, des del web del FestiVic

Galeries de fotos d'edicions anteriors
- Cloenda Festivic 2008
- Inauguracoó Festivic 2008
- Festivic 2007 (2)
- Festivic 2007 (1)
- Festivic 2006  

Joan López i Gregori Vizcaino, en la roda de premsa de presentació del Festivic. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a