Vic enregistra una pel·lícula sobre els Reis d'Orient

El film, de vuit minuts, vol "escalfar motors" de cara a la cavalcada.

Redacció osona.com
17 de desembre del 2009
576_1261040424sempre_tornen_2
576_1261040424sempre_tornen_2


Amb el títol de “Sempre tornen”, Vic ha traslladat la màgia de la cavalcada dels Reis d'Orient a la gran pantalla. La comissió de Reis, organitzadora de la cavalcada, va estrenar aquest dimarts al multicines Sucre de la capital osonenca una producció audiovisual de vuit minuts que serveix per “escalfar motors” de cara a la cavalcada.

En la producció, “feta a cost zero gràcies al voluntariat”, segons el regidor de Serveis, Antoni Serrat, una nena que està escrivint la carta als mags d'orient, mira al cel per la finestra de la seva habitació i connecta amb Melcior, Gaspar i Baltasar. L'estrena va ser lluïda amb la presència dels participants, membres de la comissió o del Bisbe de Vic, Romà Casanova.

La pel•lícula vol, segons Serrat, “escalfar motors” de cara a nit màgica del dia 5 a la ciutat osonenca. La idea va sortir després de decidir que aquest any la cavalcada es tancaria amb una nova carrossa que vol ajudar a explicar “qui ajudar als reis a pujar els regals a les cases”.

Amb aquesta premissa va sorgir la idea de portar els reis a la gran pantalla. Un equip encapçalat per German Coll, Toni Anguera i Pere Puig ha encapçalat el projecte. Entre d'altres la pel•lícula s'ha rodat al claustre de la catedral de Vic o el Castell de Sant Llorenç del Munt a Vilanova de Sau.

Germen Coll, responsable de la gravació, considera que el film transmet a l'espectador “la mateixa il•lusió que hi han posat tot l'equip de persones que l'han fet”. El responsable d'imatge d'aquesta producció admet però que és impossible “transportar la màgia” dels reis d'orient a la gran pantalla. Tot i això diu que la pel•lícula “ho ha pretès i segurament alguna cosa s'ha aconseguit”.

Coll deixa clar que han pogut disposar de les localitzacions, els cavalls o el nombre d'extres que han necessitat fet que “per si sol ja és un luxe”. El film, segons un dels seus autors, vol acabar reforçant la cavalcada dels reis de la capital osonenca que és una de les millors de Catalunya “sinó la millor”.

Després de la seva estrena al cinema, el film es distribuirà ara en televisions locals i es podrà visualitzar a les pantalles informatives de vídeo que hi ha en diferents punts de la ciutat. Tots els escolars de la ciutat, des de tres i fins a set anys, rebran una còpia d'aquesta producció que escalfa motors.




Arxivat a