Els estudiants estrangers de la UVic entren als instituts de la comarca

La campanya té per objectiu apropar les realitats d’altres països als alumnes de secundària a través de les xerrades d’estudiants d’Erasmus.

Redacció osona.com
10 de desembre del 2009


“Movent Europa. Europa als instituts” és el títol de la campanya que han endegat conjuntament l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i la Universitat de Vic (UVic) amb l’objectiu de promoure xerrades d’alumnes de la UVic que provenen d’universitats europees als centres de secundària. Una campanya per sensibilitzar als joves sobre aspectes aplicats del funcionament de la Unió Europea.

De moment la xerrada ja s’ha fet a l’IES Vic i en els pròxims dies es faran als centres Sant Miquel i Escorial.  Aquestes xerrades es fan íntegrament en llengua anglesa.

Mitjançant aquest projecte, els estudiants de secundària de Vic i Osona tenen l’oportunitat d’aprendre anglès d’una manera diferent i lúdica, i conèixer diferents països de la Unió Europea, alhora que aprenen què és i com funciona el programa Erasmus, d’intercanvi universitari dins la Unió Europea, en el qual podran participar en un futur proper si escullen accedir a estudis superiors.

D’altra banda, els estudiants internacionals de la UVic tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà com funcionen els instituts catalans, i ser professors d’anglès per un dia. La selecció dels estudiants internacionals es fa en funció del seu nivell de llengua anglesa, la motivació que mostren per presentar el seu país a estudiants de secundària i la seva participació activa en les activitats que s’organitzen des de l’Àrea de Relacions Internacionals de la UVic.

Aquest projecte acaba d’estrenar-se i només s’ha efectuat una visita, però la valoració per part dels responsables de l’ImpeVic, dels estudiants i professors de secundària, així com dels estudiants internacionals i personal de la UVic, és molt positiva i podrà créixer en propers cursos.

Aquest projecte de sensibilització del fet europeu a partir de la utilització de la llengua estrangera en centres de secundària és innovador i esdevé un cas de bones pràctiques que compta amb el suport d’entitats com Europe Direct Barcelona, Diputació de Barcelona, Consell Català del Moviment Europeu, Representació a Barcelona de la Comissió Europea i Secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Aquest ampli suport institucional també ha de permetre que durant el present curs acadèmic s’obri la iniciativa als centres de secundària de la comarca que hi estiguin interessats.

- Veure tríptic informatiu
Arxivat a