Torelló aporta més de 30.000 euros a tres projectes de cooperació

Els diners es destinaran a a Nicaragua i la Índia.

Redacció osona.com
10 de desembre del 2009

L’Ajuntament de Torelló aportarà més de 30.000 euros a tres projectes de cooperació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En concret, es destinaran 9.690 euros per al Centre de Nutrició Infantil i capacitació de San Juan de Limay (Nicaragua); 9.690 euros més per al projecte d’empoderament de 91 dones dàlits i d’altres castes desfavorides de Gandlapenta (Índia); i 10.000 euros al programa de prevenció, control i vigilància de tuberculosi i VIH-SIDA a Estelí (Nicaragua). Aquestes aportacions, a més dels 1.100 euros de la quota, sumen 30.480 euros de col•laboració de Torelló amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El Centre de Nutrició Infantil i Capacitació de San Juan de Limay és un projecte impulsat per la Comissió d’Agermanament de l’Esquirol i San Juan de Limay i té la voluntat d’atendre la població infantil (d’1 a 6 anys) per ajudar les famílies més empobrides. Així, es contribueix a la disminució del percentatge de desnutrició; es prepara intel•lectual i psicològicament els nens per a l’educació primària; i s’ajuda a les mares per tal que puguin atendre els fills més grans. Els beneficiaris del projecte són 75 infants de famílies amb pocs recursos econòmics que viuen al sector urbà del municipi.

El projecte d’empoderament de 91 dones dàlits i d’altres castes desfavorides de Gandlapenta (Índia), liderat per la Fundació Vicente Ferrer, té com objectiu promoure l’empoderament econòmic de dones en situació de marginació social i extrema pobresa, víctimes de la discriminació de gènere i de casta, de 20 comunitats rurals de la regió de Gandlapenta, en el districte d’Anantapur. El projecte contribuirà a millorar la qualitat de vida de 91 dones i de les seves famílies, a través de l’enfortiment de les seves capacitats productives i de generació d’ingressos, capacitant-les per crear els seus propis petits negocis d’Agabarthi (encens), brodats, costura o per treballar al centre d’enquadernació. 

Finalment, el programa de prevenció, control i vigilància de tuberculosi i VIH-SIDA a Estelí (Nicaragua) vol respondre a l’elevat índex de morbilitat i mortalitat per tuberculosi (TBC) i per VIH-SIDA que registra la població dels barris i comunitats d’Estelí. Així, es vol actuar en l’enfortiment de la infraestructura sanitària, en la capacitació i sensibilització en prevenció de TBC/VIH-SIDA, i en la implementació i seguiment de l’atenció a les unitats de salut a través del programa de vigilància epidemiològica i els responsables de TBC/VIH-SIDA.

Arxivat a