Saura autoritza la Falange a manifestar-se dissabte al mig del mercat de Vic

Interior ha donat permís per a una concentració a les 11:30 h davant l'Ajuntament. El govern municipal reunirà dimecres la Junta de Seguretat. Un fort operatiu policial haurà d'impedir que es produeixin incidents amb els grups espanyolistes.

Redacció
07 de desembre del 2009
Sorpresa i estupefacció serien les paraules que millor definirien la reacció que ha causat a l'Ajuntament de Vic la notificació que el departament d'Interior de la Generalitat ha donat permís al partit ultradretà Falange Española per manifestar.se per la unitat d'Espanya el dissabte que ve al matí, vigilia del referèndum d'independència, en ple mercat de la plaça Major de la ciutat.

El conseller Joan Saura va denegar que les concentracions sol·licitades per aquest partit tinguessin lloc el dliumenge, tal com s'havia sol·licitat. Un ambigu comunicat difòs a la premsa, redactat d'una manera prou confusa, ha fet que fins ara la majoria de la població entengués que no hi hauria actes de Falange a Catalunya contra les consultes. Però resulta que es van prohibir pel dia 13, però no pel dia 12.

Tot seguit, Falange va decidir concentrar en algunes localitats molt concretes les seves forces. i una d'aquestes és la ciutat de Vic. Aquest dimecres es reunirà la Junta de Seguretat, que coordina l'Ajuntament i els cossos de seguretat per preveure com haurà de ser l'operatiu que canalitzi la desfilada ultraespanyolista pel bell mig del mercat dels dissabtes a la plaça Major.

De moment, alguns portaveus municipals han manifestat a Osona.com que cal fer una crida a la població perquè mantingui la serenitat, en especial la gent jove i la militància independentista, que no respongui a cap provocació i que es facin els possibles perquè la vigília del referèndum no passi res que pugui espantar la gent i fer decaure la participació.

L'Ajuntament havia proposat d'altres ubicacions quan va saber que Saura autoritzava la demostració espanyolista, com la plaça de l'Estació o la plaça del Carbó, al final del Passeig, però el conseller d'Interior va mantenir la ubicació que havia demanat Falange, concretament al número 1 del carrer de la Ciutat, és a dir, a l'entrada principal de l'edifici de l'Ajuntament.

Arxivat a