1 de 10

El cotxe del president «anima» a votar

A Torelló, apareix sobre la carrosseria del vehicle de José Montilla un pasquí que fomenta la participació a la consulta sobiranista del 13-D.

per Q.S./A.C, 7 de desembre de 2009 a les 18:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una papereta de foment de la participació al referèndum del 13-D ha aparegut sobre el cotxe oficial del President José Montilla Foto: Adrià Costa

El marqueting polític arriba a límits insospitats, i a través de mitjans ni tan sols contemplats  en la innovadora campanya de Barack Obama. Dissabte es va poder viure un exemple. En la multitudinària inauguració del Casal de la Gent gran de Torelló, el cotxe oficial del president de la Generalitat lluïa una papereta de foment a la participació al vot per les consultes independentistes el proper 13 de desembre.

Un paper que no arribava ni a quartilla va despertar l'interès del públic que s'abraonava per poder-lo veure i retratar. “El cotxe del president de la Generalitat fent propaganda gairebé subversiva!”, anunciava un audaç veí torellonenc molt introduït en l'organització delsreferèndums.

Immediatament, les forces de l'ordre, comandades per la guàrdia gairebé pretoriana que acompanya al president van retirar el pasquí just abans que Montilla arribés al vehicle. Però el mal ja estava fet, que afirmaria qualsevol expert en “storytelling polític”. La foto conserva el moment històric.

 

Participació